Pali "Srbi" u Zagrebu: Planirali da dignu u vazduh suprugu i decu rivala?!

23.12.2021

18:51

0

Oni su navodno nabavili pet kilograma TNT-a koji su postavili ispred stana porodice

Pali "Srbi" u Zagrebu: Planirali da dignu u vazduh suprugu i decu rivala?!
lisice bomba - Copyright AP Photo/Yorgos Karahalis /Pixabay

U velikoj policijskoj akciji u Zagrebu, pale su vođe kriminalne grupe "Srbi" koji su u maju pokušali da ubiju vanbračnu suprugu i dvoje dece svog rivala dilera T. S.

Kako prenose lokalni mediji, jedan od vođa grupe i njegov kum dogovorili su se da će se T. S. osvetiti za njegove napade i za ponižavanje dok su bili u Remetincu (zagrebačkom zatvoru), tako što će podmetnuti eksploziv ispred stana njegove vanbračne supruge i njihovo dvoje dece.

Oni su navodno nabavili pet kilograma TNT-a i nakon izviđanja i praćenja, utvrdili u kom stanu žive njegovi najbliži, pa je J. A. 30. maja 2021.oko 2:20 sati biciklom došao na adresu. 

Potom je ispred ulaznih vrata stana u kojem se nalazila porodica skinuo ruksak sa eksplozivom, koji je upalio sporogorećim fitiljem i udaljio se.

U eksploziji čistom srećom nije bilo poginulih. Vanbračna supruga lakše je povređena, a do težih posledica za nju i njenu decu nije došlo jer se, nakon što je čula zvuk sagorevanja fitilja ispred ulaznih vrata stana, udaljila od ulaznih vrata i sklonila u kuhinju, dok su se deca nalazila u drugoj sobi.

U eksploziji je na zgradi u kojoj se nalazi njihov stan nastala šteta od oko 146.000 evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike