"Nisam uzeo ni dinar": Upravnik KPZ Niš na saslušanju negirao primanje mita!

23.12.2021

15:24

0

Panić je uhapšen zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koji je, kako se sumnja, uz pomoć drugih članova malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima

"Nisam uzeo ni dinar": Upravnik KPZ Niš na saslušanju negirao primanje mita!
Primanje mita - Copyright Ilustracija/Profimedia

Upravnik KPZ Niš Dejan Panić koji je uhapšen juče, na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal u celosti je negirao sve navode koji mu se stavljaju na teret, istakavši da je svoj posao obavljao savesno.

- On je u celosti negirao navode da je bilo kada i od bilo koga uzeo novac ili bilo kakvu korist, da nikada nije zahtevao, odnosno tražio novac kao i da nikada ni na jednog člana stručnog tima za davanje mišljenja po molbi za uslovni otpust vršio bilo kakav pritisak niti davao bilo kakve sugestije - kaže branilac osumnjičenog Panića, advokat Momčilo Kovačević.

Prema njegovim rečima, Panić je istakao i da osuđenika koji se pominje u krivičnoj prijavi, lično ne poznaje.

Budući da je tužilaštvo predložilo određivanje pritvora, o njemu će u toku dana odlučivati sudija za prethodni postupak.

Danas je saslušano troje osumnjičenih.

Podsetimo, Panić je uhapšen zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koji je, kako se sumnja, uz pomoć drugih članova malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima.

Osumnjičeni Panić i S. M. (59), takođe zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita, dok se H. J. (61) tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mitau posredovanju.

Takođe, krivičnom prijavom je obuhvaćen i D. I. koji se nalazi na odsluženju kazne zatvora, a on se tereti za krivično delo davanja mita.

Osumnjičeni se terete da su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi među osuđenicima na izdržavanju kazne zatvora u okviru Kazneno-popravnog zavoda u Nišu pronalazili osuđenike sa izdržane dve trećine trajanja izrečene kazne zatvora, kojima su za novčani iznos od 5.000 evra ishodovali pozitivnu ocenu vladanja i ponašanja koju je, kako se sumnja, davala S. M., a potvrđivao i potpisao osumnjičeni D. P. u postupku za određivanje uslovnog otpusta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike