Razgovor Zorana Marjanovića sa policijom menja tok suđenja? Ubeđivali ga da će se pevačica vratiti!

20.12.2021

09:37

0

Autor: 24sedam

"Ona je otišla da trči i nestala je. Ima telefon, dostupna je, da li možete da je locirate?", rekao je Zoran službeniku policije koji mu se javio

Razgovor Zorana Marjanovića sa policijom menja tok suđenja? Ubeđivali ga da će se pevačica vratiti!
Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk

Posle objavljivanja audio-snimka na kome se čuje razgovor Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene Marjanović u aprilu 2020. na nasipu Crvenka u beogradskom naselju Borča, i policijskih službenika, nameće se pitanje da li će ovaj tonski zapis promeniti tok sudskog postupka protiv udovca.

Tužilac ga je, kako je za "Kurir" izjavio nekadašnji operativac DB Boža Spasić, sigurno imao na svom stolu i pre podizanja optužnice.

- Optužnica je podignuta pošto je tužilac preslušao snimak, tako da on ne može sada da utiče na dalji tok postupka protiv Marjanovića, koji se tereti za teško ubistvo supruge - objašnjava Spasić, i dodaje da policijski službenici jesu zakazali u ovom slučaju, kao i da uviđaj nije urađen kako treba.

On ističe i da to što Marjanović, dok prijavljuje nestanak svoje žene, nju ne naziva ni po imenu, ni suprugom, već "majkom deteta", nije ništa čudno.

- On je tada verovatno bio uplašen i zbunjen. Može svima da se dogodi da se tako spetljaju - kaže on.

Podsetimo, u petak je na televiziji Insajder objavljen audio-zapis nastao 2. aprila 2016. godine na kom se čuje kako Zoran Marjanović poziva policiju na broj 192 i prijavljuje nestanak Jelene Marjanović. Ljudi iz MUP-a koji su tada s njim razgovarali mu govore da proveri da li mu je žena kod kuće, a jedan je čak razumeo da je Zoran izgubio majku.

Antonio Ahel/ATAImages
 

- Halo, dobar dan, ja bih da prijavim nestanak. Evo, ja sam sa ćerkom, ovaj, na nasipu. Izašli smo da majka trči, da vežba. Ona je otišla da trči i nestala je. Ima telefon, dostupna je, da li možete da je locirate? - rekao je Zoran službeniku policije koji mu se javio.

Kako se čuje na snimku, odgovor policijskih službenika je bio da je prošlo samo pola sata otkad mu se žena ne javlja, te da ne mogu da je lociraju preko mobilnog telefona i da, ako se ne pojavi u određenom vremenskom periodu, dođe lično u stanicu i prijavi nestanak.

Kako se već pisalo, snimak Zoranove prijave podelio je javnost. I dok jedni smatraju da je policija napravila propust, jer su neozbiljno shvatili njegov prvi poziv, drugi misle da je on sve dobro osmislio i da je i taj poziv deo njegove glume.

Nakon objavljivanja snimka, Zoran Marjanović je rekao da je veoma uznemiren.

- Sve to me vratilo na onaj osećaj bespomoćnosti, beznađa i nadanja da ipak nije ono najgore. Podsetilo me je na jezive trenutke kada sam sutradan u policiji saznao da je ipak od najgoreg još gore. A ja sam se svim srcem nadao da ipak nije tragičan epilog, da je u pitanju otmica, da će se ona odnekuda javiti ili pojaviti - rekao je Marjanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike