Srpski Džek Trbosek sejao smrt hladnokrvno i bez milosti: Josa Sekira ubio devetoro u Srbiji i Mađarskoj! Izbegao smrtnu kaznu

14.12.2021

19:45

0

Josip Vujić usmrtio je devetoro ljudi, bežeći od policije na putu od Subotice do Bajmoka

Srpski Džek Trbosek sejao smrt hladnokrvno i bez milosti: Josa Sekira ubio devetoro u Srbiji i Mađarskoj! Izbegao smrtnu kaznu
pištolj sekira profimedia-0334499218 - Copyright Profimedia

U novom zatvoru u Padinskoj skeli nadomak Beograda tavori masovni ubica Josip Vujić, koji je zbog zločina koje je počinio u Subotici i okolini, ali i Mađarskoj, nazvan Joso Sekira, mada ga neki zovu i Joso Sikirica.

Vujić, rodom iz Stare Moravice kod Bačke Topole, 1997. godine u odsustvu je osuđen na smrtnu kaznu u Okružnom sudu u Subotici, ali je ona u međuvremenu ukinuta. Izručen je 2010. godine Srbiji iz Mađarske, gde je u  zatvoru u Kečkemetu odslužio kaznu od 15 godina zbog ubistva taksiste nedaleko od grada Baje. U novembru 2010. godine osuđen je na 40 godina robije.

Sredinom devedesetih godina, tačnije 1993. godine, Vujić je ubio devetoro ljudi, bežeći od policije na putu od Subotice do Bajmoka. Za njega kažu da je slobodno krstario ulicama, noseći sekiru i pištolj, i da je sejao smrt bez milosti.

Svoj krvavi pir počeo je u selu Pačir, na putu između Bajmoka i Stare Moravice, gde je na spavanju ubio i opljačkao Veru Mašić, medicinsku sestru iz ovog malog bačkog sela. Tu je počeo masakr koji je uzdramo Srbiju i region. Za ovo selo, ne veće od 2.500 stanovnika, pre ovog svirepog zločina, gotovo da niko nije ni čuo.

Pritajio se, potom, nekoliko dana, ali je jednog jutra, nedaleko od Železničke stanice u Subotici angažovao taksistu Zorana Budimčevića da ga vozi na nekoliko lokacija, kako bi obavio neke poslove. Kad mu više nije bio potreban, na periferiji grada, hladnokrvno ga je ubio i njegov automobil ostavio nedaleko od obližnje deponije.

Zločin pred ženom i detetom

Slično je prošao i drugi taksista, Marko Vukelić, kome je posle ubistva iz vatrenog oružja, oduzeo automobil i uputio se ka Bajmoku. Tada je već bila alarmirana policija iz svih delova Srbije i postavljane su barikade svuda oko grada, ali monstruozni ubica uspevao je da ih izbegne.

Na izlazu iz Subotice, nedaleko od naselja Aleksandrovo, počinjen je još jedan zločin, naočigled žrtvine supruge i maloletnog deteta. Jordan Stojanović iz Makedonije, dok je vozio svoj automobil, slučajno je zakačio vozilo kojim je upravljao Vujić. Obojica su potom stala i izašla iz kola. Vujić je bez i jedne reči izvukao pištolj i pucao nesrećnom Makedoncu u glavu.

Profimedia
 

Supruga je sedela na mestu suvozača, a dete je bilo na zadnjem sedištu. Jordan je pevušio pesmicu u kolima dok su se vozili pored mesta Aleksandrovo. Odjednom, počeo je da koči, ali sudar nije mogao da izbegne. Udarac ih je zatresao. "Tata", povikao je dečak sa zadnjeg sedišta. Pogledali su se, svi u kolima su bili dobro, automobil je, čini se, samo malo ulubljen.

Vozač iz auta koji ih je udario otvorio je vrata. Bio je to Josip. Krenuo je ka njima. Jordan je rekao ženi i detetu da izađu napolje da pregledaju štetu zajedno. Jordan je zagledao haubu, Josip mu se približio teškim korakom, izvadio pištolj, pucao mu u glavu, seo u automobil i nastavio dalje. Supruga i dete nemo su gledali u mrtvog Jordana, oblivenog krvlju.

U Mađarskoj dobio azil zbog spajanja porodice

Vujići su zatražili azil u Mađarskoj krajem 1993. godine i dobili ga. Josip je dobio dozvolu boravka kako bi ponovo bio sa svojom malom ćerkom i tada trudnom suprugom, radi spajanja porodice. Mađarska policija ga je uhapsila u izbegličkom kampu nedaleko od mesta Baja i tada je osuđen na 20 godina zatvora. Posle odsluženih 15 godina u zatvoru u Kečkemetu, 2010. godine izručen je Srbiji.

Presudio i komšijama

Sa zločinima je nastavio u Bajmoku, gde je u razmaku od nekoliko dana prvo ubio i opljačkao dve starice, sestre Nedeljku i Mariju Tomić. Dok je u krevetu spavaće sobe sekirom po glavi nanosio smrtonosne povrede jednoj, druga je uplašena jaucima sestre istrčala iz kuće da potraži pomoć i zaštitu. Vujić je, nažalost, stigao u dvorištu, gde je i njoj presudio.

Nadimak Joso Sekira dobio je pošto je istim oružjem ubio i svoje komšije, supružnike Savu i Anu Vukelić iz Bajmoka.

Profimedia
 

Vujić je konačno uhapšen, ali uspeo je da pobegne policiji prilikom sprovođenja od zatvora do suda. Nema detaljnijih informacija o njegovom bekstvu, ali je uspeo da se domogne Mađarske gde su ga, prema pisanju medija, čekali žena i dete. Ubio je još jednog taksistu.

"Pukovnik Mihali Ernies rekao je da je 30-godišnji Srbin u utorak, 28. marta, iza osam sati, seo u taksi kojim je upravljao Janoš Erlih i odvezao ga u Viljan. Ubrzo je taksisti rekao da zaustavi automobil, uperio mu svoj pištolj u glavu i tražio novac, a kada se taksista okrenuo, pucao mu je u potiljak. Gurnuo je leš u jarak i uzeo dvadeset hiljada forinti", pisali su tada mađarski mediji.

Sledećeg dana, u sredu uveče, policajci su ga priveli, a pretresom kuće nađeni su i puška i pištolj, za koji je ustanovljeno da je korišćen u ubistvu taksiste, budući da je čaura ostala u vozilu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike