Odobreno izručenje Kontića vlastima u Srbiji

17.11.2020

15:12 >> 15:15

0

Autor: E. H.

Ivan Kontić se tereti za pokušaj ubistva Miljana M. u Novom Sadu. Na rešenje o izručenju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od tri dana

Odobreno izručenje Kontića vlastima u Srbiji
Copyright Foto: CDM/MUP Crne Gore

Viši sud u Podgorici odobrio je izručenje Nikšićanina Ivana Kontića (30) vlastima u Srbiji, zbog vođenja sudskog postupka za pokušaj ubistva Miljana M. (28) u Novom Sadu, saopštila je podgoričkom portalu CdM-u savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda, Aida Muzurović. Prema njenim rečima, izručenje je odboreno u skraćenoj proceduri.

Kamere snimile Kontića kako lomi ruke onesvešćenom Miljanu M.    Foto: Printscreen Youtube

Kontić se ne može izručiti srpskim vlastima pre pravosnažnosti rešenja kojim je odobrena ekstradicija, a na ovo rešenje postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od tri dana.

Izručenje se prema skraćenoj proceduri može sprovesti nakon pravosnažnosti rešenja Višeg suda. Takođe, u tom slučaju nije neophodna saglasnost ministra pravde.

Pročitajte još: Pokrenuta istraga protiv vođe „kavačkog klana“ i njegove žene

Pročitajte još: Ubica Strahinje Stojanovića u strahu: Pored policije jure ga još dve opasne ekipe!

Podsetimo, Kontić je odmah nakon hapšenja dao saglasnost da se izručenje obavi po skraćenoj proceduri o čemu je Srbija obaveštena.

On je uhapšen 11. oktobra, a narednog dana određen mu je ekstradicioni pritvor nakon saslušanja kod sudije za istragu.

Kontić se sumnjiči za pokušaj ubistva mladića u Novom Sadu, krajem avgusta. Snimak brutalnog prebijanja objavljen je na društvenim mrežama dvadesetak dana kasnije, ali i u medijima širom regiona. Na njemu se vidi kako jedan muškarac sedi na drugom, koji leži na zemlji, te ga pesnicama udara u glavu. Nasilnik se nije zaustavio u batinjanju ni kada se pretučeni muškarac onesvestio, nakon čega mu je polomio obe ruke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike