Potresne reči majke Harisa Brkića: Ako je njegov ubica živ, neka mi se javi, neću ga teretiti

09.12.2021

08:40

0

"Verujem da iza ubice stoji neko moćan, čim je ubistvo ostalo nerasvetljeno"

Potresne reči majke Harisa Brkića: Ako je njegov ubica živ, neka mi se javi, neću ga teretiti
haris brkić (3) - Copyright MN Press

Radmila Brkić, majka košarkaša Partizana Harisa Brkića, koji je ubijen 12. decembra 2000. ispred hale "Pionir" u Beogradu kaže da i dalje čeka pravdu za ubistvo sina, ali da se plaši da je neće dočekati.

- Bojim se da nikad neću dotekati pravdu za mog sina Harisa. Čula sam da je neki čovek u Informeru pomenuo imena Harisovih ubica, ali ja više ne znam u šta da verujem. Policajci mi za 21 godinu nisu pomenuli nijedno ime potencijalnog ubice, niti su mi rekli sta bi mogao biti motiv zločina.

Za ovaj stravičan zločin niko nikad nije odgovarao, niti je bilo ko bio uhapšen. Misteriju ubistva poznatog košarkaša prvi put je posle 21 godinu možda rasvetlio Bojan T, koji je bio lični kurir vođe "zemunskog klana“ Dušana Spasojevića. U ispovesti za list, Bojan je ispričao da je početkom 2001. Spasojević njemu i nekolicini saradnika otkrio da su Harisa Brkića ubili Mirko B. i Čeda Č.

Navodno, Brkić je kobnog dana na parkingu ispred hale "Pionir" zatekao Mirka i Čedu kako mu obijaju auto i pojurio ih je, ali oni su povadili pištolje i upucali ga u glavu. Mirko je zatim 2001. ubijen na beogradskoj opštini Rakovica u razmeni vatre sa policijom, dok se Čeda 2006. ubio u svojoj kući na Karaburmi, kad su mu policajci opkolili kuću. Harisova majka kaže da nikada nije čula za Mirka i Čedu.

- Nikad nisam čula za njih, niti su mi poznata njihova imena. Za sve ove godine inspektori su se smenjivali na tom slučaju i nikad mi niko od njih nije pomenuo nijedno ime potencijalnog ubice. Ne znam ni da li policiju više interesuje ubistvo mog sina... - kazala je Radmila, i dodala:

- U međuvremenu, naslušala sam se svakakvih priča u vezi sa tim zločinom, pa mi je teško da verujem i tom čoveku koji je spomenuo ta imena. Prosto mi je neverovatno da su mi sina ubili lopovi koji su mu obijali auto?! Kako bi neko mogao da upropasti živote celoj jednoj porodici zbog običnih kola?! Ponoviću po ko zna koji put, ako je ubica mog sina slučajno živ, neka mi se javi, ne mora ni da se predstavi, i samo neka mi kaže zašto je pucao u Harisa. Zašto mi je ubio čedo? Neću ga teretiti.

Prisećajući se događaja posle ubistva, Radmila kaže da je sve išlo naopako.

- Više od 200 ljudi tada je privedeno i poligrafski ispitano, i niko ništa nije otkrio, čak ni motiv. Haris je kobne večeri imao novčanik kod sebe, novac, zlatni lanac, i ubica ništa od toga nije odneo, zato verujem da pljačka nije motiv. Ne mogu da kažem da se inspektori nisu trudili da uhvate ubicu, jesu, ali nikakav rezultat nisu postigli - priča ona.

Radmila, pored svega, ne može da veruje ni da u srcu milionskog grada neko može nekažnjeno da likvidira nekoga i da se nikada ne sazna njegovo ime.

- U Beogradu se maltene zna ko šta ima na trpezi toga dana, a ne može da se sazna kad neko ubije nekoga u centru grada?! Verujem da iza ubice stoji neko moćan, čim je ubistvo ostalo nerasvetljeno, ali nije na meni da istražujem, to je policija trebalo da odradi - kazala je Radmila.

Ona je istakla i da je Haris bio oličenje dobrote i poštenja.

- Bio je sasvim normalan dečko, pun zivota i elana, nikakav problem sa zakonom nije imao, niti bilo kakav kontakt sa kriminalnim miljeom. I to ne kazem samo ja, to će vam reći svako koga je poznavao. Otkako mi je pre nekoliko godina umro muž Ismet, Harisov otac, vreme kao da je stalo. Sad samo živim da sačuvam uspomenu na njih dvojicu. Ipak, decembar i januar su mi dva najteža meseca u godini jer je u decembru ubijen Haris, a Ismet je umro u januaru - rekla je Harisova majka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike