Sahrana mladića ubijenog u Belvilu: Bojan ispraćen u belom kovčegu i uz crkveni hor

18.11.2020

12:03 >> 12:44

0

Autor: N. Gavrilov

Porodica je maštala o master diplomi, nadala se beloj venčanici, a ne belom kovčegu. Neka mu je pokoj duši, oprostio se od Bojana Mirkovića potresnim govor

Sahrana mladića ubijenog u Belvilu: Bojan ispraćen u belom kovčegu i uz crkveni hor
Copyright Foto:24sedam

Bojan Mirković (34), koji je ubijen prošlog četvrtka u sačekuši u novobeogradskom naselju Belvil, sahranjen je danas na Bežanijskom groblju.

Stotinu ljudi okupilo se ispred kapele da isprati Mirkovića do njegove večne kuće. Porodica, prijatelji i rođaci sa belim ružama u rukama jedan po jedan ulazili su u kapelu da izjave saučešće.

Tri sveštenika služila su opelo, nakon čega je tužna povorka krenula ka grobnom mestu. Cvece je položeno na beli sanduk u kojem je Mirković sahranjen, a sve vreme na putu do grobnog mesta pevao je crkveni hor.

Krst je ispred povorke nosio brat Miljan. Majka, koja je jedva stajala na nogama, poklekla je na kolena kada su grobari krenuli da spuštaju sanduk u raku.

– Molim te mama, izdržala si 55 godina, bila jaka, izdrži još pet minuta molim te – ponavljao je Miljan koji je povremeno grlio sestru, a povremeno držao majku koja je gubitak sina veoma teško podnela.

U jednom trenutku i Miljan je klonuo, naslonio se na sanduk i zaplakao.

Pročitajte još: Ubica vreba u garaži: Četiri likvidacije odrađene po istom receptu

Pročitajte još: Vučić: Znamo ko je ubio Bojana Mirkovića, u toku je potraga za njim!

Od Mirkovića se potresnim govorom oprostio njegov blizak prijatelj.

– Bio je divan brat, prijatelj, sin i koliki je bio čovek govore i razni pozovi za kumstva koja je rado prihvatao.

Verujem da i zvona na Pećkoj patrijašiji zvone i šire se Metohijom odakle si rodom i svuda gde ima Markovića iz plemana Vasojević… Ima li šta bolnije od smrti? Ima – kada ti neko oduzme brata, sina…

Porodica je maštala o master diplomi, nadala se beloj venčanici, a ne belom kovčegu. Neka mu je pokoj duši – rekao je prijatelj.

Bojan likvidiran u garaži zgrade u naselju Belvil   Foto: 24sedam

Mirković je ubijen u garaži zgrade u naselju Belvil gde je živeo. Kada je izašao iz svog BMW ubica ga je pojurio i izrešetao ga.

Navodno je bio blizak „škaljarskom klanu“ i nedavno ubijenom članu „Pink pantera“ Aleksandru Šarcu, koji je likvidiran pre manje od mesec dana u TC “Ušće”. Navodno su njih dvojica bili zaduženi za logistiku i nabavku vozila koje je „škaljarski“ klan koristio za likvidacije, ali i za ubacivanje prljavog novca u legalne tokove.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike