Velika akcija carinika na Gradini: Sprečeno krijumčarenje 105 vrsta ptica! (FOTO)

29.11.2021

16:27

0

U automobilu bugarske registracije u skučenom prtljažniku nađen veliki broj ptica među kojima i četiri crvene rozele, strogo zaštićene vrste

Velika akcija carinika na Gradini: Sprečeno krijumčarenje 105 vrsta ptica! (FOTO)
1. Gradina ptice 28 11 2021 - Copyright Foto: Uprava carine

Carinici na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili su juče pokušaj krijumčarenja 105 živih primeraka raznih vrsta ptica, među kojima i četiri crvene rozele (Platycercus Eximius), koje se nalaze na CITES listi strogo zaštićenih vrsta.

Prekršaj je otkriven kad je za izlaznu kontrolu pristigao "folksvagen turan", bugarske registracije, kojim su dvojica bugarskih državljana putovala ka svojoj zemlji. Mada su obojica putnika carinicima negirala da imaju bilo šta da prijave, njihov automobil je ipak detaljno pregledan.

Odmah na početku kontrole bilo je jasno da ni vozač ni njegov saputnik nisu rekli istinu, jer je prtljažnik vozila bio prepun kaveza sa živim pticama. Iz skučenog prtljažnika izvađeno je 12 kaveza i dve platnene torbe u kojima su carinici pronašli ukupno 105 ptica, koje su transportovane bez bilo kakve veterinarsko-sanitarne dokumentacije.

Otkrivene ptice zbrinute su u zoološkom vrtu "Palić", dok je protiv 64-godišnjeg vozača pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Uprava carine

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike