Nastavljeno suđenje za brutalno ubistvo Stefana Filića: Šut u glavu bio koban za mladića!

27.11.2021

16:34

0

Sledeći glavni pretres je zakazan za 28. decembar

Nastavljeno suđenje za brutalno ubistvo Stefana Filića: Šut u glavu bio koban za mladića!
Copyright Foto: Facebook/Stefan Filić

Suđenje za teško ubistvo Stefana Filića (19) u Velikoj Plani nastavljeno je u petak saslušanjem lekara sudske medicine na čelu sa dr Milenkom Bogdanovićem, a nakon gledanja snimaka kritičnog događaja, dali su svoj konačni sud i ostali pri prvobitnom nalazu i mišljenju.

Oni su potvrdili da je Stefan zadobio veliki broj udaraca u predelu glave i to u kratkim intervalima, ali da je šut u glavu od strane Nikole Bojovića i to dok je Stefan ležao i nije bio nikakva pretnja ni za kog od aktera kritičnog događaja, bio smrtonosan.

Svoj sud i mišljenje dao je i dr Miomir Krašić, a na osnovu nalaza iz Doma zdravlja u Velikoj Plani, da je maloletni Andrija Filić, brat nastradalog, zadobio povredu donje vilice i vrata i da mu je raskliman zub prilikom nanošenja velikog broja udaraca od strane Nikole Bojovića i Mitra Pandurevića.

Risimović nije imao vidljivih promena na glavi iako je zadobio najmanje jedan udarac, dok kod optuženih Bojovića i Pandurevića takođe nije bilo nikakvih povreda, sem što su se žalili.

Odbrana obojice optuženika pokušala da ospori rad stručnjaka

Odbrana obojice optuženih je pokušala da ospori rad stručnog tima lekara, i sudskog veštaka Dejana Ćirkovića nejasnim i neosnovanim pitanjima, a pored svih izvedenih i jasnih dokaza u predhodnim postupcima.

Sud smatra da je mišljenje ove referentne zdravstvene ustanove validno i da je mišljenje jasno i da ne postoji sumnja u istinitost njihovog iskaza, te da ne postoji zakonska osnova za nekakva dodatna veštačenja.

Sledeći glavni pretres je zakazan za 28. decembar u 9 sati, gde će pismenim čitanjem biti izvedeni svi dokazi, od zapisnika o alko testu u trenutku izvršenja dela, o forenzičkom pregledu lica mesta, o uviđaju i svih drugih zapisnika nadležnih institucija vezanih za ovaj slučaj.

"Na licima optuženih nema ni trunke kajanja"

Prema rečima tetke ubijenog Stefana, Javorke Marković, koliko je porodica koja je prisustvovala ročištu mogla da razume, na narednom ročištu biće čitanja izveštaja prekršajnog suda Smederevo kao i rešenja Višeg suda Smederevo o ranijim presudama okrivljenih iz 2016,2017 i 2019 godine, iz čega se vidi da su obojica optuženih poznati Višem sudu već par godina.

- Ovo bi trebalo da znači da se suđenje privodi kraju i da se presuda približava. Kao što sam već negde napomenula, svaki dolazak na sud i ponovno gledanje snimaka je užasno stresno za roditelje, ali nada u pravdu i izricanje maksimalne kazne ih održava u životu i daje im neku nadljudsku snagu da sve ovo podnesu.

Posebno ih boli što na licima obojice optuženih nema ni trunke kajanja zbog dela koje su počinili, već osmesi na licu i sreća što vide svoju porodicu. Posebno se ta empatija za svoje bližnje primećuje kod Bojovića, kad vidi svoju sestru, a Stefanovim roditeljima i bratu je to oduzeo - naglašava tetka ubijenog mladića.

Ubijen jer je branio brata

Stefana Filića su, 2. februara prošle godine ispred kluba “Brodolom” napali dve godine stariji mladići. Prethodno su se ustremili na njegovog mlađeg brata, a kada je Stefan stao u njegovu zaštitu pokušavajući da smiri situaciju, umesto da odustanu, napadači su se ustremili na njega. Pao je na zemlju, a oni su nastavili da ga udaraju i šutiraju. Nasilnici su zatim pobegli, a prolaznici su pozvali policiju i Hitnu pomoć koja je Stefana sa teškim povredama prevezla u bolnicu “Stefan Visoki” u Smederevskoj Palanci, ali je zbog težine povreda, odmah morao biti transportovan u Beograd. Uprkos borbi lekara Stefan je preminuo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike