"Izašla je maskirana osoba i počela da puca na nas": Svedok napada na autobus kod Dečana opisao krvavi pir!

27.11.2021

09:03

0

U napadu na autobus kod Dečana maskirani napadač je usmrtio vozača autobusa kao i dvoje učenika (18), dok je još nekoliko putnika povređeno

"Izašla je maskirana osoba i počela da puca na nas": Svedok napada na autobus kod Dečana opisao krvavi pir!
decani pucnjava - Copyright Printscreen Facebook/Kallxo.com/Profimedia

Svedok zločina koji se dogodio sinoću Glođanu, koji je bio u autobusu u trenutku napada u kome je ubijeno troje ljudi, ispričao je da se sve dogodilo u nekoliko trenutaka i da je prizor bio jeziv, prenosi Gazeta ekspres.

-Pred autobus je izašla maskirana osoba i počela da puca na nas. Sve se desilo veoma brzo - rekao je čovek koji je sedeo na prvom sedištu autobusa.

U napadu na autobus kod Dečana maskirani napadač je usmrtio vozača autobusa kao i dvoje učenika (18), dok je još nekoliko putnika povređeno.

Na zvaničnom sajtu Srednje ekonomske škole "Kadri Kusari" u Đakovici objavljeno je da je L. H, učenik ove škole, jedan od ubijenih prilikom napada na autobus u Glođanu, prenosi Kljan Kosova.

-Iskreno saučešće Ljedionovoj porodici od osoblja škole, učenika i posebno od drugova iz razreda“, navodi se između ostalog na zvaničnom sajtu ove škole, prenosi Kljan Kosova.

Foto: Printscreen Facebook/Kallxo.com
 

-Imala je 17 godina, išla je u medicinsku školu i vraćala se iz škole. Bio je to školski red vožnje, vraćala se kao i svakog dana autobusom, kao i svi učenici - rekla je ona.

Kako je navela za RTK, porodica ubijene devojke je u šoku.

-Nikada nije pričala o bilo kakvim problemima na autobuskoj liniji. Njena želja je bila da u budućnosti bude lekar - rekla je ona za RTK.

Treća žrtva napada vozač autobusa

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da je trima osobama oko 19.35 ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.

-Oko 19.45 dežurni lekar je izašao na lice mesta gde je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povređenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija - rekao je Beriša za T7.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj potvrdio je da su večeras tri osobe ubijene nakon što su iz vatrenog oružja upucane u autobus u kojem su se vozili studenti.

-Vozač je preminuo na licu mesta, dok su dva učenika preminula u bolnici - rekao je Ramosaj.

Ramosaj je rekao da je autobus prevozio studente od Đakovice do Dečana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike