Pereca izrešetan pred kućom na Dušanovcu: Bio blizak grupi Nasera Orića i grupi koja švercuje kokain iz Južne Amerike

23.11.2021

07:03

0

Predrag Mitrović koji je bio u kućnom zatvoru i imao nanogicu ubijen kad se vratio iz dozvoljene šetnje,

Pereca izrešetan pred kućom na Dušanovcu: Bio blizak grupi Nasera Orića i grupi koja švercuje kokain iz Južne Amerike
Predrag Mitrović Pereca (2) - Copyright YouTube/Printscreen/ RUDAR 7

Predrag Mitrović, poznatiji kao Pereca, ubijen je pre tri godine ispred svoje kuće na beogradskom Dušanovcu. Bio je blizak saradnik člana kriminalne grupe iz Ljubovije Radeta Petrovića, koji je tokom ratnog perioda bio čovek od poverenja bivšeg komandanta Armije BiH Nasera Orića, ali i pripadnik grupe "Pauk", koja je oslobođena optužbe za špijunažu tokom rata na Kosovu.

Mitrović je likvidiran u "sačekuši" 23. novembra 2018. godine, oko 17 časova,, pre tačno tri godine nedaleko od kuće u kojoj je živeo u Kolubarskoj ulici u naselju Dušanovac. U vreme ubistva on je bio na odsluženju jednogodišnje kazne kućnog zatvora, na koju je osuđen zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

YouTube/Printscreen/ RUDAR 7
 

Napadač ili napadači ispalili su više hitaca u njega iz vatrenog oružja i potom pobegli.

Prema prvim informacijama, Mitrović je izlazio iz automobila kada ga je napadač sačekao i u njega ispalio više hitaca. Ubijeni je nosio nanogicu, pa je ubica znao njegovo kretanje, budući da je Mitrovićevo napuštanje kuće bilo ograničeno tokom odsluživanja jednogodišnje kazne kućnog zatvora uz elektronski nadzor. Osuđen je bio zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Supruga Predraga Mitrovića gledala je likvidaciju muža. Mitrovićeva supruga u vreme ubistva bila je u njihovoj porodičnoj kući ispred koje se dogodilo ubistvo i očekivala je da se muž vrati, jer je prethodno izašao u šetnju na koju je imao pravo.

Kobna šetnja

On je svakog dana od 15 do 17 sati imao dozvoljene šetnje, jer je bio u kućnom zatvoru, gde je služio kaznu od godinu dana zbog nedozvoljenog držanja oružja. I u petak, oko 15 sati, on je izašao iz kuće. Njegova supruga očekivala je da će se vratiti u 17, pa je bacala pogled na monitor sa sigurnosnih kamera na njihovoj kući.

Bavio se i zelenašenjem

Tek posle veštačenja automobila marke "reno" u kojem je likvidiran Mitrović, otrkiveni su detlaji o poslvima zelenašenja, kojima se takođe dugo bavio. Automobil je u vlasništvu Dragana K. iz Kruševca, a kako se ispostavilo on je Pereci dugovao određenu količinu novca još od 2016. godine. Kako nije imao da mu vrati, Mitrović je počeo sa pretnjama, da bi zatim oduzeo automobil držeći ga u zalogu.

Videla je na monitoru kako njen suprug stiže ispred kapije u svom "renou", a odmah iza njega primetila je još jedan auto. Nekoliko sekundi kasnije, neko je iz tog automobila zapucao, a sve to je snimila kamera sa njihovog video-nadzora. Žena je bila ispred monitora i sve to gledala. Vrisnula je i istrčala napolje.

Mitrović je imao bogat kriminalni dosije, ali pre kazne zbog koje je bio u kućnom zatvoru, nije bio osuđivan. Mitrović je bio član  kriminalne grupe sa Zvezdare koju je predvodio Miša Nojman.

Pereca je već gotovo deceniju povezivan sa različitim kriminalnim strukturama na području Srbije i Bosne i Hercegovine. Bio je blizak saradnik člana kriminalne grupe iz Ljubovije Radeta Petrovića, koji je tokom ratnog perioda bio čovek od poverenja bivšeg komandanta Armije BiH Nasera Orića, koja se bavi krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike na područje Evrope.

YouTube/Printscreen/ RUDAR 7
 

Dokle je sezao ovaj ortakluk postaće jasnije posle nekoliko reči o Petroviću. On je poznat kao učesnik u oružanim sukobima u Bosni i Hercegovini 1995. godine, kao bivši pripadnik diverzionog puka nekadašnje vojske Republike Srpske.

Kafana kao paravan

Šest godina kasnije učestvovao je u oružanim sukobima u Makedoniji, kao pripadnik paravojne formacije koju je predvodio komandant Desetog diverzionog odreda Milorad Miša Pelemiš. Petrović je ostao u Makedoniji, gde je za život zarađivao reketiranjem i raznim vidovima fizičkog obezbeđienja.

U međuvremenu, tokom ratnih zbivanja, stekao je niz poverljivih saradnika. Petrović je, kao i njegov otac, bio osoba od poverenja Naseru Oriću u Srebrenici.

YouTube/Printscreen/ RUDAR 7
 

Petrović je sa ocem Sretenom, bivšim pripadnikom Vojske Republike Srpske, bio angažovan da pojedine osobe srpske nacionalnosti koji su bili potencijalni svedoci u slučaju protiv Nasera Orića natera da promene svoje iskaze, kojima se Orić tereti za ratne zločine tokom ratnih sukoba u BiH.

Zbog zastrašivanja svedoka Sretena Petrovića je 2016. godine uhapsila agencija SIPA. Mlađi Petrović, kako se spekulisalo, bio je sa Naserom Orićem uključen u krijumčarenje oružja i droge na međunarodnom nivou, a slobodno vreme su često provodili u lovu na području Višegrada.

I Petrovićev prijatelj Predrag Mitrović Pereca meštanima u Ljuboviji bio je poznat po tome što je držao popularni ugostiteljski objekat u tom mestu. Ipak, veruje se da je kafana bila samo paravan za njegove kriminalne aktivnosti, od kojih je i zarađivao najviše novca.

Ubijeni Pereca i Rade Petrović sarađivali su i sa Zoranom Kneževićem iz Ljubovije, koji se bavio falsifikovanjem novca i koji je i hapšen prilikom krijumčarenja falsifikata na području BiH.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike