Vozač BMW-a iz Mirijevskog bulevara priznao krivicu: Više puta kažnjavan, predložen pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke

19.11.2021

12:17

0

Tužilaštvo je podnelo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu za određivanje pritvora u trajanju do 30 dana

Vozač BMW-a iz Mirijevskog bulevara priznao krivicu: Više puta kažnjavan, predložen pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke
Copyright MUP

Vozač D. K., koji je osumnjičen za saobraćajnu nesreću na Mirijevskom bulevaru, priznao je delo za koje se tereti.

Prilikom nesreće fatalne povrede zadobila je Zlata Ž., a sve se dogodilo oko 11.30 u četvrtak.

On je, krećući se velikom brzinom, izgubio kontrolu nad vozilom koje je izletelo na trotoar i udarilo u banderu koja je pala na nesrećnu ženu.

Uviđaju saobraćajne nezgode je prisustvovao dežurni zamenik javnog tužioca koji je odredio zadržavanje osumnjičenom D. K. u trajanju od 48 časova.

Tužilaštvo je podnelo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu za određivanje pritvora u trajanju do 30 dana.

Odluka je doneta jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom na to da je više puta kažnjavan za učinjene prekršaje propisane Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.

U dokaznom postupku Tužilaštvo će pribaviti obdukcioni nalaza za preminulu, narediti neophodna veštačenja - i to sudsko-medicinsko veštačenje radi utvrđivanja povreda usled kojih je nastupila smrt oštećene, kao i saobraćajno-tehničko veštačenje, kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala predmetna saobraćajna nezgoda, pregledati video-zapise sa kamera, ispitati sve svedoke i prikupiti sva obaveštenja i druge dokaze, te će doneti konačnu odluku.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike