Trgovca oružjem zakopao u šumi?: Hrvatska policija traga za Srbinom

20.11.2020

14:47

0

Autor: E. H.

Sumnja se da su u ubistvo Dejana Petrekovića iz Varaždina, koji je nestao pre dve godine, učestvovali Aleksandar Maksimović i Nemanja Grčić. Jedan je u za

Trgovca oružjem zakopao u šumi?: Hrvatska policija traga za Srbinom
Copyright Dejan Petreković nestao u julu 2018. godine Foto: Pexels/Printscreen

Hrvatska policija osumnjičila je dvojicu Srba Aleksandra Maksimovića i Nemanju Grčića za svirepo ubistvo Dejana Petrekovića iz Varaždina, kojem se svaki trag izgubio još 2018. godine. Jedan je u hrvatskom zatvoru, a drugi u bekstvu zbog čega je za njim raspisana međunarodna poternica. Sumnja se da su oni pomogli okorelom hrvatskom kriminalcu da Petrekovićev leš zakopa u šumi.

Kao motiv ubistva spominju se sukobi oko trgovine drogom, ali i “muljanje” s oružjem koje je nestalo iz  policijske stanice

Ubijeni muškarac nestao je 10. jula 2018. Sumnja se da ga je tog dana u skladištu u varaždinskoj Miškininoj ulici ubio Zdenko Jaroš (52), jedan od najpoznatijih hrvatskih osuđenika. Leš je potom zakopan u Leštakovcu kod Varaždina, a policija veruje da su Jarošu u tome pomogla dvojica državljana Srbije.

Slučaj je počeo da se raspetljava pre mesec dana, kada su u šumi pronađeni ostaci ljudskog tela.

Pročitajte još: Pevačica ide na robiju: Priznala da je u stanu držala oružje, dobila sedam meseci zatvora!
Pročitajte još: Suđenje Čabi Deru i Alenu Cigleru za ubistvo na Banovom brdu počinje u januaru

Kao motiv ubistva spominju se sukobi oko trgovine drogom, ali i “muljanje” s oružjem koje je nestalo iz varaždinske policijske uprave.

U Petrekovićevom automobilu pronađeno je oružje, a deo potiče iz skladišta varaždinske policije. Oružje je ukradeno 2014. godine, a krađa nikada nije do kraja rasvetljena. U pitanju je bilo oružje oduzeto u akciji “Zbogom oružje”, koje je ukradeno za preprodaju na ilegalnom tržištu, prenose hrvatski mediji.

Međutim, policija još nema jasan motiv zbog čega je likvidiran Petreković. Kako je rečeno na konferenciji za novinare, tek treba stvoriti širu sliku zločina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike