Odloženo suđenje Zvezdanu Terziću: Preko advokata poručio samo jedno!

12.11.2021

10:54

0

Suđenje generalnom direktoru Fudbalskog kluba Crvena zvezda nije održano ni u aprilu ove godine jer je on, umesto u Palatu pravde, otišao u zgradu suda u Katanićevoj ulici u Beogradu

Odloženo suđenje Zvezdanu Terziću: Preko advokata poručio samo jedno!
Copyright MN Press

Pripremno ročište pred ponovni početak suđenja generalnom direktoru FK Crvena zvezda Zvezdanu Terziću odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 15. decembar zbog izostanka Terzića. Njegovi branioci su obavestili sud da je Terzić bolestan, te da će o tome dostaviti sudu lekarsku dokumentaciju.

Suđenje generalnom direktoru Fudbalskog kluba Crvena zvezda nije održano ni u aprilu ove godine jer je on, umesto u Palatu pravde, otišao u zgradu suda u Katanićevoj ulici u Beogradu. Suđenje je trebalo da se održi posle četiri godine stajanja u mestu.

Terzić je optužen da je ranije, kao prvi čovek OFK Beograda, zloupotrebio službeni položaj u vezi sa transferima fudbalera tog kluba.

Inače, ovo suđenje treba da krene iz početka zbog promene predsednika sudskog veća, i to pripremnim ročištem koje je zatvoreno za javnost, a nakon njega biće zakazan početak suđenja koje će biti javno.

Ovo suđenje počelo je još 2010. godine i bilo je u završnoj fazi, mada se nekoliko godina nije održavalo jer je sud čekao odgovore po zamolnicama iz inostranstva, odnosno da putem međunarodne pravne pomoći stigne dokumentacija u vezi sa prodajom jednog fudbalera.

Terzić se tereti da je sa saradnicima, zloupotrebom službenog položaja, od prodaje trojice fudbalera OFK Beograda inostranim fudbalskim klubovima protivpravno prisvojio novac.

U pitanju su transferi fudbalera Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića, navodno "teški" više miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike