"Video sam prvo papuču, a onda i nečije noge kako vire iz kukuruza": Pokosio biciklistu, pa se branio gubitkom svesti

10.11.2021

18:59

0

Do nesreće je došlo 2019. godine kada je B.R. svojim automobilom prešao u suprotnu traku u kojoj se nalazio biciklista

"Video sam prvo papuču, a onda i nečije noge kako vire iz kukuruza": Pokosio biciklistu, pa se branio gubitkom svesti
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Muškarcu B.R. (37) iz Medoševca sudi se da je 2019. godine svojim vozilom pokosio biciklistu Z.S. (65) koji je preminuo na licu mesta, a pronašao ga je građevinski radnik S.I. 

On je izneo najnovije detalje o slučaju pred Višim sudom u Nišu.

- Video sam prvo jednu papuču na kolovozu, a onda i kako vire nečije noge iz kukuruza, petnaestak metara dalje od puta. Deo tela je bio prekriven kukuruzom. Nekoliko strukova kukuruza je bilo preko tela od kolena do ramena. Glava nije bila prekrivena, licem je bio okrenut ka zemlji - objašnjava S.I.

Podsećamo, osumnjičeni se tereti da je u alkoholisanom stanju prešao na suprotnu stranu puta i naleteo na biciklistu, a potom sa suvozačem B.S. (50) sakrio telo, pokrivajući ga stabljikama kukuruza.

Na suđenju u junu, on je je priznao da je izazvao težak udes jer je na par sekundi izgubio svest, ali je negirao navode iz optužnice da je bio pijan i da je nakon udesa sa B.S., koji je brat njegove žene, zatrpao telo stabljikama kukuruza.

B.R.  je i na poslednjem ročištu, prilikom saslušanja svedoka, ostao pri svojoj priči da telo nastradalog nije sakrio u kukuruzu.

- Ničim nije bio prekriven. On je pao sa mog auta. Svuda okolo je bio kukuruz - pravdao se on.

Iako mu se optužnicom stavlja na teret da je vozio pod dejstvom alkohola, B.R. se na suđenju branio da tog dana uopšte nije pio on, već samo njegov suvozač B.S., koji tvrdi da je sve vreme spavao i da o udesu ne zna ništa.

B.R. se pravdao da je u njegovom organizmu nađen alkohol jer je pio po dolasku kući, a ne pre nesreće. Sestra pomoćnika B.R., kod koje su nekoliko sati pre udesa svratili obojica, danas je svedočila pred sudom da ih je ponudila pićem ali da je samo njen brat popio dva piva dok osumnjičeni nije nijedno.

Na pitanje zamenika Višeg javnog tužioca zašto je promenila iskaz jer je u istrazi rekla da je i osumnjičeni pio, ona je odgovorila da je tačno to što danas navodi.

- Ja sam donela tri limenke piva, nisam rekla da je B.R. svoju popio. Rekla sam da sam ih ponudila i da nisam sve vreme bila u sobi. Bile su popijene dve od tri limenke. Pio je samo moj brat - rekla je ona pred sudom.

Suđenje se nastavlja u decembru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike