Kuća u kojoj su stradali muškarac i pas: Kobno gušenje dimom

09.11.2021

14:21

0

Miroslav Brajković (69) iz ariljskog sela Visoko stradao danas u požaru, koji je zahvatio njegovu kuću, a ugušio se i njegov pas

Kuća u kojoj su stradali muškarac i pas: Kobno gušenje dimom
1636464740пожар-ариље-раде-марковић - Copyright RINA

Miroslav Brajković (69) iz ariljskog sela Visoko stradao je danas u požaru, koji je zahvatio njegovu kuću.

Prema rečima predsednika opštine Arilje Predraga Maslara, selo je udaljeno četrdesetak kilometara od Arilja i bilo je potrebno vreme da vatrogasci stignu na mesto požara.

- Dobili smo informaciju da gori kuća. Meštani su pokušavali da ugase požar do dolaska vatrogasaca. Nisu mi poznati drugi detalji, osim ko je, nažalost, nastradao - kaže Maslar.

Do udaljene kuće u zaseoku Arsović ubrzo su došla dva vatrogasna vozila i pet vatrogasaca. Oni su uspeli da suzbiju požar u najkraćem mogućem roku, ali su u prostoriji u kojoj je izbio požar zatekli ugljenisano telo muškarca, najverovatnije vlasnika kuće, kao i njegovog vernog psa.

- Požar smo likvidirali. Kuća nije izgorela, samo unutrašnjost prostorije do tavanice gde je očigledno počeo požar. U toj prostoriji smo zatekli stradalog muškarca i psa. Uviđajne ekipe su sada na terenu i one utvrđuju uzrok požara - kaže Rade Marković, komandant Vatrogasno spasilačkog odeljenja u Arilju.

Uzroci požara za sada nisu poznati, a pretpostavlja se da je nesrećni muškarac stradao od gušenja dimom, kao i njegov pas koji je, verovatno, pokušavao da mu pomogne.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike