Posrnuli sportisti - od uzora do zločinaca: NFL igrač pokosio Srpkinju u Las Vegasu, košarkaš sa Jamajke usmrtio devojku u centru Beograda

04.11.2021

19:45

0

Košarkaš sa Jamajke izazvao nesreću u kojoj je poginula Nevena Dragutinović i dobio dve godine i sedam meseci zatvora

Posrnuli sportisti - od uzora do zločinaca: NFL igrač pokosio Srpkinju u Las Vegasu, košarkaš sa Jamajke usmrtio devojku u centru Beograda
codanovic frend ragz - Copyright 24sedam/AP Photo/YouTube

Američku i srpsku javnost potresao je slučaj pogibije mlade Srpkinje Tine Tintor u Las Vegasu, koju je usmrtio poznati bivši NFL igrač, Henri Rags III. On je automobilom naleteo na njen automobil koji se od siline udarca prevrnuo i zapalio, a nesrećna devojka koja je u automobilu bila sa svojim psom je živa izgorela.

Kako su preneli tamošnji mediji, Rags je vozio 250 kilometara na sat, a imao je duplo više alkohola u krvi nego što to država Nevada dozvoljava. Sa nekadašnjim sportistom je u vozilu bila i njegova devojka koja je takođe zadobila ozbiljne povrede.

Foto: Facebook
 

Kako se navodi, nekoliko prolaznika bezuspešno je pokušavalo da spasi devojku koja je ostala zarobljena u automobilu, a kako tvdi čuvar obližnje zgrade devojka je bila živa, a čuo je i njen vrisak, međutim nije bilo pomoći jer je bila zaglavljenja, a kad su vatrogasci stigli već je bilo kasno.

Nakon nesreće koju je izazvao Amerikanac nije delovao utučeno, pišu američki mediji, ponašao se jako bahato kada je policija stigla na lice mesta, vikao je, nije želeo da da krv na analizu. Kasnije je platio kauciju od 150.000 evra i pušten je na slobodu.

Clark County Detention Center via AP
 

Rags, ipak, nije jedini među sportistima koji je izazvao nesreću ili počinio ubistvo. Primera u svetu je mnogo, ali ih nažalost ima i kod nas. Među posrnulim sportistima ima i košarkaša, atletičara, paraolimpijaca.

Ubistvo iz nehata - Nevena Dragutinović

Košarkaš sa Jamajke Kimani Frend izazvao je saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Nevena Dragutinović, a on je odlukom Apelacionog suda pravosnažno osuđen na dve godine i sedam meseci zatvora.

Frend je u trenutku nesreće, koja se dogodila u novembru 2012. godine, vozio "škodu fabiju" brzinom od najmanje 55 kilometara na čas sa 1,31 promila alkohola u krvi. Vozilom je došao do raskrsnice kada je na semaforu bilo upaljeno žuto trepćuće svetlo, a na raskrsnici se nalazi i znak "Stop". Nije se međutim zaustavio, već je nastavio kretanje.

 

 

Prilikom izlaska iz raskrsnice, prilazeći pešačkom prelazu, nije prilagodio brzinu vozila, niti je obratio pažnju na pešaka, Nevenu Dragutinović, koja je neposredno pre toga izašla iz taksija, i krenula da prelazi ulicu u neposrednoj blizini pešackog prelaza, kada je na nju naleteo svojim vozilom, uhapšen je odmah nakon nesreće.

Jamajčanin je do mesec dana pred nesreću igrao za Metalac iz Valjeva, a dva dana pre toga rastao se sa Valjevcima i u Beogradu čekao let za Španiju kako bi se priključio Valjdolidu.

Paraolimpijac usmrtio manekenku

Paraolimpijski šampion Oskar Pistorijus usmrtio svoju tadašnju devojku, manekenku  Rivu Stinkamp, a odmah nakon zločina izjavio je da je pucao u Rivu misleći da je provalnik ušao u kuću. 

Pistorijus je u septembru 2014. osuđen za ubistvo iz nehata i služio je kaznu u kućnom pritvoru u trajanju od šest godina. Ipak, 2016. godine presuda je preinačena, te je vrhovni Apelacioni sud Južnoafričke Republike povećao zatvorsku kaznu sa šest na 13 godina i pet meseci, pošto su nadležni organi utvrdili da je prvobitna kazna "šokantno blaga", a od te godine kaznu služi u zatvoru.

Američki tabloidi su navodili i da je Riva ubijena jer je bila trudna s bivšim dečkom, ali ti navodi nikad nisu potvrđeni, niti uzimani u obzir

Atletičar zverski ubio ženu

Miloš Čodanović iz Subotice, slabovidi sportista i državni prvak u bacanju kugle, osuđen je na 11 godina zatvora jer je u februaru 2017. godine nožem ubio svoju 16 godina stariju bivšu suprugu Moniku Ikotić, i to pred njenom majkom..

Miloš i Monika su bili u vezi nekoliko godina, a navodi se da je do tragedije došlo nakon svađe između bivših ljubavnika. Ljudi iz njihovog okruženja su zanemeli od šoka i niko nije hteo da komentariše ovaj stravičan slučaj.

Foto: Youtube / Printscreen
 

Mediji su tada navodili da je Miloš dao nagoveštaj zločina na svom fejsbuk-profilu.

- Sve velike ljubavi imaju tužan kraj, pa i moja, neću biti s vama više, samo da bude srećna Monika Ikotić, zbogom - napisao je Čodanović dan pre ubistva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike