Od potrage do spaljenih tela, preko hapšenja rođaka: Mesec dana od brutalnog ubistva Đokića!

27.10.2021

15:03

0

Autor: J.J.

Verica Đokić je prijavila policiji nestanak porodice Đokić

Od potrage do spaljenih tela, preko hapšenja rođaka: Mesec dana od brutalnog ubistva Đokića!
Đokići - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Pre tačno mesec dana i jedan dan, u nedelju, 26. septembra, nestali su Goran Đokić (57), vlasnik menjačnice, njegova žena Gordana (56) i ćerka Lidija (25). Njima se trag izgubio oko ponoći, kada su iz sela Moravac krenuli kući u Aleksinac.

Verica Đokić je u utorak prijavila policiji njihov nestanak. Od tog dana je cela Srbija bila na nogama.

- Sve je bilo uobičajeno, pozdravili su se i otišli. U ponedeljak se nisu javljali na fiksni telefon. U utorak smo više puta zvali na mobilni, ali odgovora nije bilo. Onda smo odlučile da odemo do njihovog stana u Aleksincu, ali ni tamo ih nije bilo, a nije bilo ni njihovog auta. Ni u menjačnici nije bilo nikoga, zaključana je. Bog zna gde su! Zabrinuli smo se - rekla je tada rođaka Verica.

Okolinu Aleksinca danima su nadletali helikopteri, tražio se njihov automobil, "pasat" crne boje, ronioci su pretraživali Bovansko jezero, inspektori su više puta detaljno pretresali njihov porodični stan. Dokazi su isključivali mogućnost da je porodica napustila zemlju.

24sedam/Goran Sivački
 

Već u subotu, 2. oktobra pronađen je zapaljen auto marke "pasat" kod mosta u ataru sela Tešica, prema Trnavi, desno od puta pored Morave. U automobilu nije bilo tela. Ali, bilo je već jasno. Vozilo je bilo na nepristupačnom terenu, na obali do koje se dolazi zemljanim putem uz reku. Istog dana, pronađena su i tela nestalih članova porodice Đokić. Bila su prekrivena lišćem i granjem, pisali su mediji. U tom trenutku je čak i Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin stigao u Aleksinac.

Pred policijom je bio težak slučaj, a Srbija je ostala zatečena pred zločinom kakav se ne pamti!

Tog trenutka su počela nagađanja, ali svako je imao isti zaključak - Gorana, Gordanu i Lidiju je ubio neko koga su dobro poznavali! Kao bomba je odjeknula vest - prošle nedelje 21. oktobra uhapšen je osumnjičeni za ovu jezivu likvidaciju - i to žrtvin brat od tetke Goran Džonić!

Na trenutak zaćutala je cela Srbija! A onda su progovorili meštani Moravca. Ubijena porodica Đokić živela je u komšiluku sa svojim dželatom!

Džonić je bivši vatrogasac u penziji. Često je prao Goranova kola, pošto on nije imao poverenja u radnike perionice zbog sefova koje je držao u automobilu. Takođe, rođaci su za medije govorili i da su zajedno dva brata često menjali gume na žrtvinim kolima. Zato je osumnjičeni odlično znao gde se novac nalazi. Na kraju je upravo on iz sefa svog brata ukrao 43.000 evra koje je uredno, nakon zločina, zakopao u dvorištu kuće svog sina.

Kad je policija zakucala na njegova vrata, Džonić je krivicu pokušao da svali na svoje sinove. Odmah sutradan, policija je uhapsila još četvoricu jer je ih Džonić proglasio za svoje saučesnike. Više puta je menjao iskaz, a istraga o ovom slučaju i dalje traje.

26. septembar - Malo pre ponoći Goran, Lidija i Gordana Đokic krenuli su iz Moravca, iz kuće Goranove majke, ka Aleksincu, gde žive, i otad im se gubi svaki trag.

28. septembar - Rodaka Veriсa Đokić je prijavila nestanak Gorana, Gordane i Lidije policiji u Aleksincu. Počela je potraga.

29. septembar - Policija na osnovu malobrojnih snimaka sa sigurnosnih kamera otkriva da su Đokići na dan nestanka skrenuli s puta i da nisu pošli ka Aleksincu.

Foto: 24sedam
 

30. septembar - Patrole češljaju područje od sela Moravac do sela Tesica, dok helikopter nadleće to područje.

1. oktobar - Ronioci su pretraživali Južnu Moravu, kao i sve vodne površine u Moravcu i okolini.

2. oktobar - Policija u ataru sela Tesica otkriva spaljen "раsat" koji je pripadao Đokićima. Nekoliko sati kasnije u ataru sela Moravac pronađena su ugljenisana tela Gorana, Lidije Gordane. Tela su bila u jami, prekrivena daskama i granjem.

3. oktobar- Policija potela saslušanje rođaka Đokica.

4-5. oktobar - Inspektori su nastavili da saslušavaju meštane Moravca i Tesice, više od 200 osoba je dalo iskaz, činilo se da je istraga udarila u zid.

7. oktobar - Goran, Gordana i Lidija Đokić sahranjeni na lokalnom groblju u Moravcu, povorka krenula iz kuće Goranove majke.

10-15. oktobar - Policija je pregledala spiskove zatvoreni ka iz okolnih zatvora koji su kobnog dana bili na vikendu.

17. oktobar - Policija je blokirala sela Moraаvac i Tesica u роtrazi za malim crvenim automobilom.

21. oktobar - Inspektori hapse Gorana Džonića zbog sumnje da je oteo, ubio i zapalio Gorana, Lidiju i Gordanu Đokić. U njegovom dvorištu pronađen je zakopan novac koji je ukrao iz automobila ubijenih Đokića, a u Džionićevom stanu u Aleksincu otkriven je pištolj koji je korišćen u zločinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike