Ubistvo ispred kluba "Tilt": Veštaci odugovlače suđenje, ni posle pet godina ne nazire se kraj

23.11.2020

10:57 >> 12:34

0

Milovan Tadić optužen je da je u decembru 2015. pretukao gosta kluba Slobodana Vukića, koji je posle dve nedelje preminuo

Ubistvo ispred kluba "Tilt": Veštaci odugovlače suđenje, ni posle pet godina ne nazire se kraj
Copyright Slobodan Vukić preminuo dve nedelje nakon tuče Foto: Facebook

Suđenje Milovanu Tadiću, članu obezbeđenja noćnog kluba „Tilt”, optuženom da je u decembru 2015. godine gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo povrede nakon kojih je preminuo, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu jer još nije završeno veštačenje, saznaje 24sedam.rs

Suđenje Tadiću je odloženo za 20. januar. Sudija je rekla da ju je veštak pre suđenja obavestio o tome da dodatno veštačenje medicinske dokumentacije, koje je povereno Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, još nije završeno.

Inače, iz istog razloga suđenje je već nekoliko puta odlagano, zbog čega je sudija na predlog tužioca zapretila veštacima da će biti novčano kažnjeni, dok se veštaci pozivaju na složenost postupka.

Pročitajte još:Odloženo suđenje transvestitu Goranu Abdulovu: Branilac dobio koronu!

Roditelji žrtve su razočarano rekli za medije da sumnjaju da će pravda biti zadovoljena, jer se suđenje odugovlači. Za tri godine, koliko traje postupak, suđenja su odlagana čak šest puta, a poslednje suđenje je održano prošle godine.

Podsetimo, Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbeđenja kluba “Tilt”. Tadić se na sudu branio da ga je žrtva napala s leđa i da se on okrenuo i tada nogom odgurnuo Vukića u predelu butine. Međutim, snimci su pokazali da ga je šutnuo u stomak, što je, kako se sumnja, bio fatalan udarac. Odbrana tvrdi da je preminuo od zastoja srca, dok tužilaštvo tvrdi da je upravo udarac u stomak taj koji je doveo do smrti.

Sumnja se da Tadić pripada navijačkoj grupi „Janjičari” koju je predvodio ubijeni Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi. Tadić je inače osuđen na tri godine zatvora zbog trgovine drogom, ali je sud ukinuo tu presudu i vratio je na ponovno suđenje.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike