Saslušanje napadača sa Zvezdare: Određeno zadržavanje za osumnjičenog da je opljačkao i surovo pretukao starca

21.10.2021

11:22

0

Autor: M. M.

Osumnjičeni B.M. je deo oduzetog novca potrošio na kocku, heroin i garderobu, a zatim je od preostalog dela kupio 1.200 evra

Saslušanje napadača sa Zvezdare: Određeno zadržavanje za osumnjičenog da je opljačkao i surovo pretukao starca
Screenshot (4) - Copyright Foto: Facebook/Printscreen

Pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu za sutra je zakazano saslušanje osumnjičenog koji se tereti da je 19. oktobra oko 14,00 časova u ulici Petra Kolendića, na teritoriji GO Zvezdara, napao penzionera B.S. (64).

Kako je danas saopšteno iz Tužilaštva, sumnja se da je B. M. oborio na zemlju B. S., pa upotrebom sile, iz džepa njegove jakne uzeo 245.000 dinara i pobegao. Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijska uprava za grad Beograd, PS Zvezdara prikupili su dokaze iz kojih proizilazi osnov sumnje da se u radnjama osumnjičenog  B.M.  stiču svi bitni elementi krivičnog dela razbojništvo.

Osumnjičeni B.M. je deo oduzetog novca potrošio na kocku, heroin i garderobu, a zatim je od preostalog dela  kupio 1.200 evra. Navedena opojna droga heroin, kao i evri su pronađeni su i oduzeti od osumnjičenog uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.

- Nakon saslušanja u Tužilaštvu, nadležni zamenik će u zavisnosti od njegove odbrane, kao i od činjenice da li je osumnjičeni ranije osuđivan, biti doneta odluka o predlaganju pritvora i osnova za predlaganje istog - navodi se u saoštenju.

U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo će ispitati oštećenog B.S., eventualne svedoke, pribaviti snimke sa sigurnosnih kamera, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike