Sin novosadskog biznismena usmrtio policajku: Suđenje u Crnoj Gori odloženo do daljnjeg!

23.11.2020

12:05

0

Maloletni M.S. iz Beograda tereti se da je 11. jula jahtom izazvao pomorsku nesreću kod Budve u kojoj je stradala Maja Šljivančanin (31)

Sin novosadskog biznismena usmrtio policajku: Suđenje u Crnoj Gori odloženo do daljnjeg!
Copyright Budva/Profimedia

Ponovljeno suđenje maloletnom M. S. iz Beograda, inače sinu novosadskog biznismena koji je jahtom izazvao pomorsku nesreću 11. jula u Crnoj Gori u kojoj je poginula policajka Maja Šljivančanin (31), odloženo je do daljnjeg.

Kako navode crnogorski mediji, advokat porodice Šljivančanin, Milovan Milošević tražio je izuzeće postupajućeg sudije u ovom predmetu Momirke Tešić, predsednika Osnovnog suda Branka Vučkovića i tužioca ODT Kotor Srđana Jovanovića.

Veće Višeg suda u Podgorici u oktobru je uvažilo žalbu kotorskog Osnovnog tužilaštva i ukinulo presudu kojom je maloletni M.S. osuđen samo na pojačan nadzor organa starateljstva i na 120 sati društveno korisnog rada. Takva presuda izazvala je revolt u javnosti i kod porodice žrtve.

Pročitajte još:Krvava jesen u Kačarevu: Policajac se ubio u policijskoj stanici, pronađeni pištolj i oproštajno pismo!

M. S. se tereti da je iz nehata izazvao nesreću u kojoj je Šljivančanin stradala, a u kojoj je njen verenik Vladimir Stanišić povređen. Dva plovila kretala su se od ostrva Sveti Nikola ka plaži Jaz kada je došlo do tragedije.

Maloletni M. S. je na suđenju rekao da nije video barku ispred sebe. Vladimir Stanišić, verenik poginule devojke, je rekao je da niko od osoba sa jahte, uključujući M. S. nije ni pokušao da pomognu njemu i Maji nakon sudara plovila.

Viši sud naložio je da se u ponovnom postupku sprovede novo veštačenje pomorske nesreće.

Podsetimo, Osnovni sud u Kotoru je sredinom avgusta prihvatio jemstvo u iznosu od 332.000 evra koje je ponudila porodica M. S. kako bi se on branio sa slobode.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike