Obećavali im rumunske pasoše, pa ih oštetili za 170.000 evra: Uhapšena trojica muškaraca

13.10.2021

10:53

0

Autor: M. P.

Policija sumnja da su R. D. (49), M. D. (25) i K. J. (43) od 2016. do novembra 2020. godine obećavali srpskim državljanima da će im legalnim putem obezbediti uverenja

Obećavali im rumunske pasoše, pa ih oštetili za 170.000 evra: Uhapšena trojica muškaraca
Copyright Pixabay

Beogradska policija uhapsila je trojicu muškaraca zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara u saizvršilaštvu.

Policija sumnja da su R. D. (49), M. D. (25) i K. J. (43) od 2016. do novembra 2020. godine obećavali srpskim državljanima da će im legalnim putem obezbediti uverenja o rumunskom državljanstvu kao i originalne lične karte i putne isprave Rumunije, saopštio je MUP.

Kako se navodi, tom prilikom su zahtevali od srpskih državljana da na ime navodnih troškova postupka predaju novac u iznosu od nekoliko hiljada evra.

Policija sumnja da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 175.910 eura.

Sumnja se da je R. D. registrovao Udruženje građana "Gvozdena vrata - Poarta de fier" sa sedištem u Kučevu i da je u iznajmljenom poslovnom prostoru održavao sastanke sa osobama koje su zainteresovane za dobijanje rumunskog državljanstva.

Navodi se da su umesto obećanih originalnih dokumenata Rumunije oštećena fizička lica dobijala falsifikovana dokumenta ili ih uopšte nisu dobijali.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu kojom su obuhvaćena i dvojica rumunskih državljana, privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike