"Vidovita Radenka" ojadila ljude za 400.000 evra: Davala oglase i na televiziji

30.09.2021 | 11:13

Autor: M. J.

Ona je juče uhapšena, a na teret joj se stavljaju tri krivična dela prevare

Copyright Pixabay

Srpkinja Z. D. (64) iz Zemuna lažno se predstavljala i obećavala da će izlečiti ljude od najtežih bolesti. Na taj način je od tri osobe uzela 809.616 maraka, odnosno oko 400.000 evra.

Z. D. se u oglasima na televiziji predstavljala kao "baba Persida" i "vidovita Radenka". Tvrdila je da može da leči razne bolesti, kao i da skida crnu magiju. 

Početak

Sve je počelo 2016, kada je jedna žena iz Doboja prijavila da je njena ćerka pronašla oglas u kome se navodi da "vidovita Radenka" leči nervozu, nesanicu i depresiju, i to sve na daljinu. 

Majka i ćerka su više puta poslale novac "vidovitoj Radenki", a jednom prilikom stigao je i zahtev da prodaju stan u Doboju kako bi joj platile 25.000 evra, što je oštećena i uradila, objašnjavaju iz policije. 

- Prevarantkinja im je tražila da kupe crnu torbu, da u nju stave kafu, slatkiše, čarape, garderobu i da po njoj rasporede pare. Zatim im je naredila da torbu ukrcaju u autobus za Bijeljinu, što je oštećena i učinila - otkrili su iz policije Republike Srpske.

Godinu kasnije otkrivena je još jedna prevara koju je počinila Z. D. Ona je od muškarca iz Dervente uzela nešto više od 380.000 evra. 

- Ispričao je da je video oglas u kome je pisalo da "Radenka" leči razne bolesti. Hteo je da se njegova supruga izleči od karcinoma dojke - rekli su iz policije.

Hapšenje

Treća žrtva bila je žena iz Oštre Luke koja je stupila u kontakt za Z. D., nakon što je videla oglas na televiziji. Dobila je ista uputstva o pakovanju novca u torbu i njenom slanju u Derventu. Međutim, ovog puta Z. D. je tražila 6.600 evra za svoje usluge.

Poslednja žrtva je prijavila slučaj policiji u Oštroj Luci, a zatim lično krenula u Derventu kako bi predala torbu u kojoj su bili odeća i 1.500 evra. 

Policija iz Oštre Luke o svemu je obavestila policiju iz Dervente, koja je pronašla osumnjičenu i uhapsila je, nakon čega je Z. D. predata u nadležnost tužilaštva. 

Na teret joj se stavljaju tri krivična dela prevare.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam