Arkanovi "tigrovi" pobesneli na priču da je "div iz Žarkova" ponizio Arkana pred celom kafanom! Levom je "ubijao" od Golog otoka do Zabele

27.09.2021

18:25

0

Autor: Mi. S.

Zbog Veljića je nastala i rečenica koja se i danas može čuti od starijih robijaša u zatvorima kad se neko pravi važan: "Nemoj da se mangupiraš, nisi Mange!"

Arkanovi "tigrovi" pobesneli na priču da je "div iz Žarkova" ponizio Arkana pred celom kafanom! Levom je "ubijao" od Golog otoka do Zabele
Copyright Facebook/Legende90

Među nekadašnjim pripadnicima Arkanovih "tigrova" i poznvaocima i prijateljima Željka Ražnatovića, kao bomba odjeknula je medijska informacija da je svojevremeno Milorad Veljić Mange, legenda Žarkova, ponizio u kafani njihovog komandanta i prijatelja. Mnogi od njih ne veruju da je to istina, ali oni koji su prisustvovali sceni u kafani tvrde suprotno.

Neki od Arkanovih "tigrova" ne veruju da se ovo dogodilo i tvrde da je Ražnatović bio gromada od čoveka, da niko nije smeo popreko da ga pogleda, da je bio strah i trepet i da je reč o čoveku pred kojim su svi stajali mirno u redu i odavali mu počast. Sa druge strane, mnogi, a naročito savremenici Veljića tvrde da su sve priče o njemu istinite i da su mu se mnogi divili.

Krvava bajka

- Mnogima danas priče o Mangetu deluju kao bajka, ali kunem vam se sve je istina. Tukao je devetoricu. Neverovatan čovek. Legenda - kaže jedan od Veljićevih savremenika.

Ražnatović, koji je u to vreme bio strah i trepet, da podsetimo, došao je u jednu kafanu u kojoj je već bio Veljić i počeo da prepričava doživljaje iz zatvora iz koga je upravo izašao. Arkan je  opisivao kako je preživeo svašta "iza brave", kako zatvor nije za svakoga i kako samo najjači mogu tamo da opstanu...

Kada je Arkanova priča dostigla vrhunac skočio je Mange koji je sedeo nekoliko stolova dalje.

- Ajde bre balavac, šta ti znaš šta je zatvor?! Ja sam 15 godina robijao, a tebe je stalno tatica vadio! - zagrmeo je Veljić i nastavio da ga proziva i ponižava pred drugima dok su svi ćutali.

MN Press/Facebook/Legende90
 

U kafani je bio muk, svi su čekali Arkanovu reakciju. Ražnatović je tada sa,mo rekao: "Dobro, Mange, neka ostane na ovome" i napustio je kafanu.

Prema rečima onih koji su ga poznavali Mange je bio stara garda, čovek iz vremena kada se sve rešavalo pesnicama. I u tome mu niko nije bio ravan. Veljić se, međutim, kad je počelo ludilo devedesetih povukao "sa asfalta".

Zbog Veljića je nastala i rečenica koja se i danas može čuti od starijih robijaša u zatvorima kad neko počne da se pravi važan: "Nemoj da se mangupiraš, nisi Mange!"

Šiptari u samici

Svoju zatvorsku reputaciju stekao je kada su mu u samicu ubacili petoricu Šiptara, a jedino je on izašao na nogama. Bio je čak i na Golom otoku kada mu nisu dozvolili ni da ga napusti kako bi se takmičio u bodibildingu zbog tetovaža. Velika kobra je dominirala njegovim leđima i po tome su ga prepoznavali u gradu. Mange je postao poznat javnosti kad je u kafani "Mala Romansa" na Julinom brdu pretukao devetoricu od kojih su neki koristili i noževe. Mange je bio izboden i isečen, ali je ostao na nogama.

Facebook/Legende90
 

Veljić je bio ogroman čovek kome su tadašnje lisice bile male, pa su policajci morali da koriste specijalno za njega veće američke.

Često su Ljubomir Magaš, poznatiji kao Ljuba Zemunac,i Mange  bili zajedno u zatvoru i mnogi su ih forsirali da odmere snage, ali nisu to želeli da rade. Ljuba nije bio kompleksaš, kada vidi da je neko jak i hrabar, umeo je da mu skine kapu. Jednom je tako Lainoviću naredio u Frankfurtu da skine jaknu, na šta je ovaj rekao: "Skini je sam!" Ljuba se nasmejao, zagrlio ga i rekao: "Mali imaš muda!" Od tada su postali dobri prijatelji. Knele je bio sličan, kada je tražio od Darka Stanojevića da mu da sat da pogleda kakav je, ovaj je odgovorio: "Daj prvo ti meni te lance da ih probam!" Knele ga je tada zgotivio do groba, postali su najbolji ortaci i verovao mu je do kraja života.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike