Ponovo pronađeno oružje u Bujanovcu: Municija i karabin skriveni u šumi!

25.11.2020

13:43

0

Na istom mestu pre desetak dana pronađen je čitav arsenal oružja. Ispituje se kome pripada

Ponovo pronađeno oružje u Bujanovcu: Municija i karabin skriveni u šumi!
Copyright Pixabay

U ataru sela Končulj kod Bujanovca ponovo je pronađen arsenal oružja, gotovo na istom mestu gde je pre manje od desetak dana pronađena čak protivtenkovska mina sakrivena u steni.

Deminerske ekipe su danas, oko 11.40 sati, na tom području mesta Singrid pronašli jedan karabin i veliku količinu različite vrste municije. Još nije poznato poreklo i vlasništvo ovog oružja , a po zarđalosti sumnja se da je tu od ranije.

U policiji kažu da se trenutno formira uviđajna ekipa nakon čega će se više znati od kada datira oružje.

Pročitajte još:Obrt u istrazi ubistva u Belvilu: Mirković ubijen jer je promenio stranu?

Podsetimo, 16. novembra radnik firme koja obavlja razminiranje područja opštine Bujanovac, prilikom pregleda terena, na skrovitom mestu pronašao je veću količinu naoružanja i minska eksplozivna sredstva.

Pronađeni su osam punjenja za ručni minobacač “osa”, jedna protivtenkovska mina, vreća nitroglicerina, tri sanduka municije i uređaj za praćenje.

Sutradan je izvršen uviđaj i utvrđeno je da je nepoznata osoba, ili više njih, u ataru sela Končulj, koje je na samoj administrativnoj liniji sa KiM, u mestu Singrit, u šupljini stene sakrila naoružanje.

Na licu mesta pronađeni su čak devet kontejnera sa raketom za ručni bacač M79 “osa”, 137 komada municije za bacač granata “zolja”, protivtenkovska mina, optički nišan, 1.436 komada municije raznog kalibra i maskirna uniforma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike