"Nismo bili u stanju da dišemo, a kamoli da pretimo": Majka nastradalog Alekse u otvorenom pismu odgovorila na laži porodice osumnjičenog

23.09.2021

19:31 >> 19:36

2

Autor: M.P.

Glavnoosumnjičeni O.P. pušten je da se brani sa slobode

"Nismo bili u stanju da dišemo, a kamoli da pretimo": Majka nastradalog Alekse u otvorenom pismu odgovorila na laži porodice osumnjičenog
Copyright Aleksa Stojmenović/Instagram_alexaa_33

Dragana Nikolić, majka Alekse Stojmenovića (26) iz Aleksinca, koji je nastradao 16. maja u tuči na proslavi punoletstva sestre od njegovog druga, obratila se javnosti potresnim pismom u kojem je navela da je dvadesetogodišnji O. P. koji je pušten da se brani sa slobode i dalje glavnoosumnjičeni.

Pročitajte još:

Ona je istakla da puštanje O. P. iz pritvora ne znači i da je oslobođen sumnje za ovo teško krivično delo i podseća na njegovu izjavu datu tužilaštvu nakon hapšenja u kojoj navodi: “Ne mogu da se setim da li sam Aleksu udario jako ili sam ga samo zakačio”.

Kobna povreda nastala tupim predmetom

Prvu informaciju o tome šta se desilo sa Aleksom dobili su od zamenice Višeg javnog tužioca u Nišu, koja vodi njihov slučaj i tom im je prilikom rečeno da je osumnjičeni za njegovo ubistvo upravo O. P. iz Aleksinca.

Instagram_alexaa_33

– Njegovo hapšenje je usledilo nakon obdukcionog nalaza koji je stigao sa sudske medicine i u kome se navodi da je smrt nasilnog porekla izazvana rascepom leve vertebralne arterije. Pregledom snimka utvrđeno je da je udarac zatvorenom šakom desne ruke zadao upravo O. P. i tom prilikom naneo tešku telesnu povredu opasnu po život posle čega je i usledilo njegovo privođenje. Prilikom saslušanja O. P. u prvoj izjavi rekao je da je dok se približavao tuči, video Aleksu kako: “bije Ivković Dušana“ što naravno nije tačno, jer na snimku se jasno vidi da se Aleksa poslednji pridružuje tuči i da na terasu izlazi posle O.P. Nakon predočavanja snimka, osumnjičeni izjavljuje: “Sećam se da sam video Aleksu da udara Dušana, i da mi se učinilo da su to jaki udarci, on ga je udarao više puta u potiljak zatvorenom šakom, ja sam se uplašio, znam da sam hteo da pomognem Dušanu i prišao sam im, ali ne mogu da se setim da li sam Aleksu udario jako ili sam ga samo zakačio…” – objašnjava Nikolićeva.

Istraga je pokazala da su povrede nastale tupim predmetom, u šta spada i pesnica.

– Samim tim, tužiteljica se odlučuje za medicinsko veštačenje u kojem stoji da u celosti ostaju pri nalazu datom u obdukcionom zapisniku, to jest da je ova povreda nastala delovanjem tupine mehaničkog oruđa (gde spada i pesnica) na levu bočnu stranu vrata i to u nivou između ugla donjovilične kosti i u području ispod ušne školjke- ističe Dragana.

“Nismo mogli da dišemo…”

Aleksina majka u javnom obraćanju se takođe pita zašto porodica O.P. ostaje nema na analize medicinskog veštačenja i negira da je njihov sin imao ikakvog uticaja na smrtni ishod mladog fudbalera.

Takođe, ona je skrenula pažnju i na mnoge, kako tvrdi, neistine koje je izrekla porodica osumnjičenog.

– Poput one da Aleksa započinje tuču, da udara Dušana više puta u potiljak, da smo mi kao Aleksina porodica odlazili ispred njihove kuće i valjda nešto pretili… Ovo je tako gnusno, podlo i bezočno laganje da mi ostajemo bez teksta. Mi smo zapravo toliko bili skrhani bolom, tugom i opterećeni raznim obavezama od prijavljivanja smrti deteta, organizacijom sahrane, raznim parastosima, naručivanjem spomenika da nismo bili u stanju ni da dišemo, a kamoli da se bavimo pretnjama ili nečim sličnim. Verujte mi da ja od šoka, prvih par dana nisam ni shvatala da mi je dete ubijeno, već sam mislila da je nesrećan slučaj – ističe Aleksina majka.

Iako se u medijima spekulisalo da je smrt nastupila zbog udarca flašom, na osnovu video snimka i veštačenja, Aleksina majka isključuje to kao uzrok.

– Na snimku se jasno vidi da se Aleksa tetura, leluja i da počinje da pada i pre tog udarca, tako da to ne može da bude uzrok njegove smrti. To se takođe navodi i u medicinskom veštačenju, gde piše da na potiljačnom predelu postoji malo ulegnuće kože, izazvano najverovatnije nekim predmetom ali da povreda spada u laku telesnu i da nikako ne može izazvati rascep vertebralne arterije, pa samim tim ni smrt – dodaje Dragana.

Snimak Aleksine smrti videla u emisiji

Aleksina majka naglašava da ju je najviše ganulo i povredilo to što je snimak kobne tuče videla na televiziji.

– Meni, kao majci, prilikom saslušanja nije bilo dozvoljeno da odgledam snimak, a sve to po preporuci mog lekara, porodice, advokata pa i samog tužilaštva jer je smatrano da bi to bilo jako stresno za mene i da bi naštetilo mom ionako već narušenom zdravstvenom stanju prouzrokovanom smrću deteta. No, porodica O. P. se zato veoma potrudila da mi to “zadovoljstvo” priušti na najgori mogući način, a to je objavljivanje snimka javno u medijima i na televiziji. Da li možete da zamislite osećaje jedne majke tada, prilikom gledanja tih snimaka? Oni su, takođe bez našeg odobrenja, više puta javno objavljivali i Aleksine slike, znajući da samim pominjanjem njegovog imena mi jedva do vazduha dođemo, a kamoli gledanje snimaka, slika… – podvlači Dragana.

Istraga još uvek u toku

O. P. je i dalje pod istragom za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom iako je pušten iz pritvora.

Pre puštanja iz pritvora Ognjenovi poznanici protestvovali su ispred suda 24sedam

Pročitajte još:

– O. P. jeste pušten iz pritvora, ali istraga protiv njega još uvek traje. Istražni postupak je u toku i on je i dalje glavnoosumnjičeni bez obzira na to što se predstavlja narodu kao “jadno nevino dete” koje je nakon svih tortura konačno oslobođeno. Da ne budem pogrešno shvaćena, mi nemamo ništa protiv O. P. Mi imamo sve protiv onog “O. P. ” koji nam je ubio dete. To ime nismo mi izmislili, već su nam saopštili istražni organi. Ja vas pozdravljam i molim da se svi pomolimo da Aleksa konačno, počiva u miru – zaključila je Aleksina majka u obraćanju, prenosi Blic.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike