Raspravljali u kafani ko je najlepši, pa rešili da ga ubiju: Zbog banalne svađe, presudili prijatelju

14.09.2021

20:56 >> 05:09

0

Autor: M.P.

Tužilaštvo traži doživotnu kaznu

Raspravljali u kafani ko je najlepši, pa rešili da ga ubiju: Zbog banalne svađe, presudili prijatelju
Copyright Profimedia

Italijansko tužilaštvo zatražilo je doživotnu kaznu za srpskog državljanina Ivana Rudića (36) optuženog da je u leto 2019. godine, zajedno sa rumunskim državljaninom Mihaijem Apopejem (50) ubio Italijana Konzulata Ingenua (42) i bacio njegovo telo sa litice u provaliju.

Rudić i njegov prijatelj se terete da su se sa žrtvom najpre posvađali u baru u Toleu, a da su ga kasnije pretukli na smrt, spakovali u automobil, odneli do litice i bacili u provaliju, kako bi simulirali nesreću. Telo je nađeno posle 24 sata, a ubrzo su uhapšeni i osumnjičeni.

Pročitajte još:

– Rudić zaslužuje doživotnu robiju. Pretukao je žrtvu, a onda ju je uz pomoć saučesnika bacio u provaliju. Za njegovog druga tražimo tri godine robije zbog prikrivanja zločina – rekao je na suđenju tužilac Bruno Fedeli.

Tokom postupka koji se vodi, obavljena je i rekonstrukcija zločina.

– Posle svađe sa Ingenuom, Rudić se smirio i oni su krenuli dalje istim kolima. Međutim, kasnije ga je ubio i pozvao prijatelja Apopeja da mu pomogne – navodi portal La republika.

Rudić je ostavio kola, a kada ih je policija našla i u njima otkrila mnogo krvi, branio se da je udario životinju. Analize krvi pokazale su da je u pitanju ljudska krv, a obdukcija tela žrtve da je čovek ubijen i mrtav bačen, prenosi Kurir.

Bizaran motiv svađe

Srbin, Rumun i Italijan su 29. jula celo veče proveli sedeći zajedno za šankom. Međutim, u jednom trenutku su počeli da se svađaju.

– Svađa je bila zbog gluposti. Prepirali su se oko toga koji od njih trojice je lepši i privlačniji! Potom su pominjali i poreklo, pa se i oko toga povela polemika. Srbin je tvrdio da su njegovi koreni najbolji, dok je Italijan tvrdio suprotno – ispričao je italijanskim medijima čovek koji je te večeri bio u kafani prenosi Blic.

Kako je svedok svađe ispričao, oni su se zatim izmirili i najnormalnije izašli iz kafane.

Pročitajte još:

Ipak, ispostavilo se da je to bilo privremeno jer je sutradan Italijan pronađen mrtav.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike