U policiji su mi "ispirali mozak", a u bolnici procenjivali mentalnu zrelost!

17.09.2021

20:28 >> 20:39

0

Autor: 24sedam

Ognjen Petković iz Aleksinca, posle četiri meseca u ćeliji, kaže da je agonija prošla, ali da će ožiljke imati za ceo život

U policiji su mi "ispirali mozak", a u bolnici procenjivali mentalnu zrelost!
Copyright Aleksinac / 24sedam / M.K.

Ognjen Petković (18) iz Aleksinca, koji je, kako tvrdi, nevin uhapšen zbog napada na Aleksu Stojmenovića (26) u restoranu “Oaza” u Aleksincu, posle četiri meseca provedena u ćeliji kaže da je agonija prošla, ali da će ožiljke imati za ceo život!

Ognjen otkriva da je za 117 dana proživeo mentalni pakao. Hapsili su ga prema njegovim rečima kao kriminalca da bi mu u policiji i tužilaštvu “ispirali mozak” dok su mu u duševnoj bolnici u Toponici navodno punili glavu da će mu “biti lakše ako prizna” i “ode da odleži šest-sedam godina”.

Pročitajte još

– U pola noći nam je u dnevnu sobu upalo više od 20 policajaca i inspektora u civilu dok su na terasi odnosno ispred kapije i na ulici bili naoružani pripadnici Žandarmerije i vozila s rotacijom! Kad su me sproveli na poligraf rekli su mi da opišem ceo dan od buđenja do slavlja u “Oazi”. Čim sam naveo da sam zamahnuo prema Aleksi rekli su slavodobitno: “Tako je! Rekao si istinu! Posle toga je stajao devet sekundi i pao”. Ponavljao sam da je Aleksa eskivirao udarac, ali su bili srećni što su našli počinioca na način koji su zamislili. Počeli su da naručuju piće i nazdravljaju: “Nikada brže nismo rešili slučaj!” Pili su kao da je Nova godina, a na poligraf me nisu ni odveli – priča Ognjen.

Dodaje da je pritisak nastavljen i kod tužioca.

– Prikazivali su mi mutan snimak, samo do trenutka zamaha, govoreći: “Vidiš, on tu stoji u mestu još devet sekundi i pada. Niko ga ne udara posle tvog zamaha. Ti si taj. Niko drugi ne može da bude”. Ponavljali su da sam osumnjičen, pa sam na kraju zaista pomislio da sam ja kriv, jer nisam verovao da tužilac može da govori neistinu – priseća se Ognjen, a piše Kurir.

Dodaje da je pravi šok usledio u duševnoj bolnici u Toponici gde su procenjivali njegovu zrelost.

Pročitajte još

– Dušeci u pritvoru su bili pohabani i puni stenica koje su mi noću pile krv. Dovijao sam se kako da ih se rešim, a sve to mi je na kraju pomoglo da psihički ojačam i da se borim da dokažem svoju nevinost. Dan je počinjao buđenjem u sedam ujutru, molitvom, doručkom, treningom i šetnjom od sat vremena. Preko dana sam čitao, gledao TV, išao u šetnju na sat vremena i iščekivao šta će biti dalje – priča tinejdžer.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike