Paralelne istrage u Srbiji i Crnoj Gori: Potraga za ekipom Belivukovih čistača

17.09.2021

23:22 >> 23:24

0

Autor: 24sedam

Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji s operativcima MUP Srbije i BIA prikupilo je takođe dokaze za još najmanje dve likvidacije u Srbiji

Paralelne istrage u Srbiji i Crnoj Gori: Potraga za ekipom Belivukovih čistača
Veljko Belivuk Tanjug/Rade Prelević

U Srbiji i Crnoj Gori istovremeno se vode istrage protiv klana Veljka Belivuka. Nezvanično se saznaje da se istražuje da li je ekipa Velje Nevolje što samostalno, a što za račun Radoja Zvicera, navodnog šefa kavačkog klana, ubila još šestoro ljudi, dvojicu u Srbiji i četvoricu u Grčkoj.

Takođe, intenzivno se traga za ekipom Belivukovih čistača koji su bili zaduženi da uklone tela i tragove zločina iz kuće smrti u Spužu.

Pročitajte još

Istraga je dovela do saznanja da su po skoro istom scenariju Belivuk i njegovi saradnici ubijali u Ritopeku i u spuškom selu Stanjevića Rupa u kući izvesnog R. Živkovića gde su namamljeni i ubijeni Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić. Za Živkovićem se intenzivno traga jer se sumnja da je njegova uloga u Belivukovom klanu bila vrlo značajna.

Ekipa čistača je posle tih ubistava ušla u spuško selo. Odmah posle obavljenog posla nestali su bez traga, piše Kurir.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji s operativcima MUP Srbije i BIA prikupilo je takođe dokaze za još najmanje dve likvidacije u Srbiji pored pet do sada identifikovanih žrtava: Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Pročitajte još

Isplivalo je da su neke od žrtava bile navodno bliske s ubijenim Vukićevićem i još nekoliko interesantnih činjenica koje zbog istrage do daljeg ne smeju da se pojave u javnosti.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam