Bogat ulov carinika na Horgošu: Laptopi ispod ćebeta

20.09.2021

11:54 >> 07:53

0

Autor: Mi. S.

U pokušaju krijumčarenja sprečen 26-godišnji Vrščanin koji se u zemlju vraćao iz Švedske u društvu dvojice saputnika

Bogat ulov carinika na Horgošu: Laptopi ispod ćebeta
Copyright Foto: Uprava carina

Carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje 32 laptop računara, čija je vrednost procenjena na više od dva miliona dinara. U pokušaju krijumčarenja sprečen je 26-godišnji Vrščanin koji se u zemlju vraćao iz Švedske u društvu dvojice saputnika.

Putnici su na prelaz stigli automobilom “reno laguna”, vršačke registracije, kojim je upravljao jedan od trojice saputnika. Uputili su se, kako se navodi u saopštenju Uprave carina, u traku obeleženu zelenim semaforom namenjenu onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Pročitajte još

Službenicima na graničnom prelazu rekli su da sa sobom nose samo sitan alat, ali je pregled automobila pokazao drugačije.

Foto: Uprava carina

Carinicima je bio dovoljan samo letimičan pogled na zadnje sedište. Odmah su, prema navodima saopštenja, uočili gomilu naslaganih stvari prekrivenih ćebetom, a to su zapravo bili laptopi koje putnik nije prijavio.

U automobilu su se ukupno našla čak 32 prenosiva računara, i to: 26 laptopa marke “Lenovo” i šest komada marke “Fudžitsu”.

Foto: Uprava carina

Svaki uređaj je bio upakovan u kutiju, a putnik koji se prijavio kao vlasnik je rekao da mu nije jasno zašto je tu robu trebalo da prijavi.

Kako je vrednost otkrivenih računara veća od 20.000 dolara, policija će podneti krivičnu prijavu zbog nedozvoljene trgovine.

Pročitajte još

Putnici kao fizička lica, podsećaju iz Uprave carina, ne mogu da prenose robu trgovačkog karaktera, već samo onu koja je namenjena ličnim potrebama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike