Posle hapšenja, pravac Bačvanska: Vlada Japanac prebačen u zatvor!

26.11.2020

11:38 >> 20:17

0

Vladimir Jovanović uhapšen je juče u Beogradu na osnovu međunarodne poternice

Posle hapšenja, pravac Bačvanska: Vlada Japanac prebačen u zatvor!
Copyright ATA Images/Prinstcreen

Vladimir Jovanović, poznatiji kao Vlada Japanac, prebačen je danas u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici u Beogradu na izdržavanje kazne od četiri godine zatvora!

Jovanović je priveden u policiju gde je potvrđen njegov identitet, a potom je prebačen u zatvor u Bačvanskoj ulici, saznaje “Kurir”.

Podsetimo, uhapšen je juče u Beogradu na osnovu međunarodne poternice zbog izdržavanje dve kazne zatvora u trajanju od četiri godine. Inače, Japanac je prilikom hapšenja pokušao da pobegne, ali je brzo savladan i priveden.

Pročitajte još: Ubicama iz Belvila određen pritvor: Mogli bi da pobegnu, prete svedocima ili likvidiraju još nekog

Vlada Japanac, nekadašnji pripadnik “zemunskog klana”, policiji je dobro poznat odranije. U prošlosti je hapšen zbog više krivičnih dela, među kojima su iznuda, pretnja, otmica i izazivanje opšte opasnosti.

Kada je MUP Srbije 2001. izdao Belu knjigu, Jovanović je označen kao član grupe Dušana Spasojevića Šiptara, a u njegovom stanu u Budvi su se krili atentatori na Vuka Draškovića. U postupku za atentat na lidera SPO u Budvi juna 2000. utvrđeno je da su trojica atentatora iz JSO koji su bili sa Dušanom Spasojevićem koristili stan Vlade Japanca. Međutim, Jovanović se na tom suđenju pojavio samo kao svedok i rekao da nema pojma ko je sve koristio njegov budvanski stan, s obzirom na to da su svi imali ključeve.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike