“Svuda je bila krv, nije imao šanse da preživi!”: Detalji jezive nesreće u Jovanovcu u kojoj je stradao maloletni motociklista

20.09.2021

14:32 >> 16:22

0

Autor: M. Kostić

Aleksandar S. (17), kako kažu rođaci, bio je dobro i vredno dete

“Svuda je bila krv, nije imao šanse da preživi!”: Detalji jezive nesreće u Jovanovcu u kojoj je stradao maloletni motociklista
Copyright 24sedam/M.K.

Aleksandar S. (17) iz merošinskog sela Azbresnica smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u nedelju oko 21.50 sati, u susednom Jovanovcu. On je sinoć pozajmio motor “Yamaha” od druga da ga provoza, ali je posle samo stotinak metara udario u betonsku ogradu i zadobio stravične povrede od kojih je odmah preminuo.

Na glavi nije imao zaštitnu kacigu a nije posedovao ni dozvolu za upravljanje motociklom, dok sam motor nije ni bio registrovan.

Pročitajte još

Nesreća se dogodila ispred kuće meštanina Jovanovca, Jorgovana Bankovića koji priznaje da se još oporavlja od stravičnog prizora.

24sedam/M.K.

– Tog dana sam sahranio taštu, pa sam čitavog dana raščišćavao kuću nakon odlaska ljudi koji su je ispratili na poslednji počinak. Oko 22 sata bio sam zauzet uklanjanjem gajbi i flaša. Odjednom sam začuo zvuk motora a zatim strašan tresak. Supruga se prepala, pomislila je da sam nešto oborio. Istrčao sam na ulicu, imao sam šta da vidim. Dečko je ležao nepomičan, prišao sam mu i proverio puls, nije davao znakove života. Neopisivo je ono što sam video, krv je bila svuda, shvatio sam da nije imao nikakve šanse da preživi. Znam ga dobro, ali je bio u takvom stanju da ga nisam prepoznao. Ubrzo su došli neki mladići i kazali mi o kome se radi – opisuje Banković nesreću.

24sedam/M.K.

Brojni rodbina i prijatelji okupili su se u kući stradalog sedamnaestogodišnjaka kako bi se našli porodici u najtežim trenucima. Njegova baka, Vera Savić kroz suze kaže da mu je sinoć pred izlazak rekla da ne ide, ali kada je odlučio da krene, ona mu je obrisala patike. Ova starija žena je sva u suzama danas dočekivala komšije i rođake koji su dolazili da izjave saučešće.

24sedam/M.K.

Žarko Perić, dečakov rođak za Aleksandra ima samo reči hvale.

– To je bilo vredno dete, terao je drva, kukuruz, đubre na njivu. Tog jutra sam ga video sa dve prikolice, čitav dan je vozio kukuruz. Uveče je izašao da se vidi sa društvom, baba mu je kazala da se vrati ranije, danas su trebali da nastave da beru kukuruz, i eto šta ga snađe – kazao je potrešeni rođak.

Rođaci kažu da je Aleksandar imao i svoj motor, ali znato manji, ted a je za ovim snažnijim verovatno izgubio kontrolu.

Nikola Banković, meštanin Jovanovca upozorava da Aleksandar nije prvi koji je ovde stradao.

Pročitajte još

– Od tog motora na kom je on poginuo, nismo mogli da spavamo. Samo je “vuždao”, deca nisu smela da izađu na ulicu. Dvojica mladića su nedavno srećom izbegla da stradaju kada su napravili udes motorom a pre pet godina

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike