Ovako je uhapšen ubica iz Maroka: Krio se u hostelu, planirao beg iz Srbije (VIDEO)

27.11.2020

16:10 >> 08:14

0

Marokanac S. E. D. (31) uhapšen je zbog sumnje da je sa još nekoliko osoba učestvovao u ubistvu Jasmina Berovića u Sarajevu 17. novembra

Ovako je uhapšen ubica iz Maroka: Krio se u hostelu, planirao beg iz Srbije (VIDEO)
Copyright

Državljanin Maroka S. E. D. (31) uhapšen je u hostelu u Beogradu zbog sumnje da je sa još nekoliko osoba učestvovao u ubistvu Jasmina Berovića u Sarajevu 17. novembra.

Kako se vidi na snimku MUP-a, pripadnici UKP ušli su u hostel i popeli se uz stepenice do sobe u kojoj je bio osumnjičeni. Lisice na ruke stavili su mu na hodniku hostela, a potom ga odveli u prostorije SBPOK -a.

Sumnja se da se Marokanac skrivao u beogradskom hostelu u nameri da pobegne u neku od zemalja u regionu. Hapšenje je rezultat zajedničkog rada i razmene informacija srpske i sarajevske policije. Kako smo već pisali, nedelju dana pre njega zbog ubistva Jasmina Berovića kod Ilidže je uhapšen Marokanac Hišam Aglaras.

Pročitajte još: Policija upala u kuću u Sremskoj Rači, pronađene puške i bombe (VIDEO)

Pročitajte još: Uhapšeno sedam saobraćajaca: Tražili novac da ne pišu kazne!

Portparol MUP-Kantona Sarajevo (KS) Mirza Hadžiabdić potvrdio je medijima da je u Beogradu uhapšen osumnjičeni za ubistvo Berovića.

– Intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod rukovodstvom policijskog komesara i direktnim nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz ostvarenu jako dobru saradnju Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sa MUP-a Republike Srpske, MUP-a Republike Srbije, Federalnom upravom policije i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, u Beogradu je danas lociran i uhapšen osumnjičeni za ubistvo J. B. na područje opštine Ilidža – stoji u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike