Novi detalji istrage o švercu kokaina: Banane stigle u Srbiju, a droga u hangare Krstovićeve firme

02.09.2021

07:47 >> 08:04

0

Autor: I.Pavlović

Nezvanično, jedno bezbednosno interesantno lice napustilo je Crnu Goru nakon zaplene droge

Novi detalji istrage o švercu kokaina: Banane stigle u Srbiju, a droga u hangare Krstovićeve firme
Copyright Foto: Uprava policije Crne Gore

U Crnoj Gori svakodnevno isplivavaju novi detalji iz istrage o istorijskoj zapleni 1,4 tone kokaina, a današnje podgoričke Vijesti pišu da je jedan od tri kontejnera koje je Budimir Krstović kupio u Ekvadoru, odmah nakon dolaska otpremljen za Srbiju, ali su njemu bile samo banane.

Jedan od preostala dva, bio je pun kokaina i završio je u hangaru Krstovićeve firme u Zeti.

PROČITAJTE JOŠ:

To se, piše list, navodi u rešenju sudskog veća podgoričkog Višeg suda, kojim su preinačili odluku sudije za istragu – da ne odredi pritvor Budimiru i njegovoj ćerki Marini, osumnjičenima za šverc kokaina.

Dodaje se da se osnovano žalbom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici konstatuje da je sudija za istragu Radomir Ivanović nepravilno postupio, kada je odbio njihov predlog da odredi pritvor okrivljenima za krijumčarenje droge.

U obrazloženju te odluke navodi se da je Budimir Krstović tokom jula i avgusta u Ekvadoru nabavio kokain, a da je njegova ćerka Marina doprinela izvršenju krivičnog dela.

Navodi se da je Budimir od kompanije “COEXFRUIT S.A” kupio tri kontejnera banana, a potom od nepoznate osobe i 1.4 tone droge, koja je utovarena u kontejner pa u brod “MSC Charlotte”, u luci Puerto Bolivar u Ekvadoru.

”Osnovana sumnja da je Budimir Krstović počinio krivično delo… proizlazi iz činjenice da je okrivljeni predmetne kontejnere lično kupio, te da su od tri kontejnera koji su stigli u Luku Bar, jedan otpremljen za Srbiju, a u kojem su bile samo banane, da bi druga dva, od kojih se u jednom nalazila opojna droga kokain, usmerio u mesto Mojanovići gde se nalazi njegovo skladište, što ukazuje na osnovanu sumnju da je kontrolisao kretanje ovog kontejnera… jer je po oceni ovog suda, nelogično da bi bilo koje osobe bez znanja okrivljenog, količinu od 1.400 kilograma opojne droge kokain, spakovale u navedene kontejnere sa bananama koje su stigle u njegov magacin i pod potpunom kontrolom okrivljenog”, stoji u rešenju suda.

Piše da osnovana sumnja da je Marina Krstović počinila krivično delo proizlazi iz činjenice da je ona lično naručila pošiljku od firme “COEXFRUIT S.A” u kojoj se nalazio i kokain, da je pratila transport, organizovala carinjenje pošiljke, te pratila dolazak droge u zetsko selo Mojanovići.

”Ukazuje na osnovanju sumnju da ista ima potpunu kontrolu nad tovarom, iz čega proizlazi i osnovana sumnja da je okrivljena znala da se u predmetnom tovaru, nalazi i opojna droga”.

Crnogorska policija još ne može da saopšti detalje ove akcije, pa ni to da li zbog tog stotinu miliona evra vrednog tovara traže stanovnika Tuzi, registrovanog u policiji kao bezbednosno interesantno lice.

Ta osoba, prema nezvaničnim informacijama Vijesti, napustila je državu nakon zaplene droge u Mojanovićima.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin rekao je juče novinarima da imaju obaveštajne podatke o umešanosti jedne kriminalne grupe u taj, međunarodni šverc kokaina, i da taj klan deluje u Evropi.

U očekivanju više informacija o ovoj zapleni, Vijesti prenose saopštenje Socijaističke narodne partije, koja je deo vladajuće koalicije, u kojem se ukazuje da je aktuelni predsednik Milo Ðukanović ovog puta zaboravio da čestita učesnicima u ovoj istorijskoj zapleni kokaina, na dobro obavljenom poslu.

PROČITAJTE JOŠ:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike