"Sin me je šamarao i ujeo za ruku": Majka nasilnika iz Zablaća otkrila strašnu istinu!

02.09.2021

14:23 >> 18:28

0

Autor: j.jovanovic

Naglašava da joj je trenutno jedina i najveća želja da joj se snajka oporavi potpuno jer je neophodna svojoj deci

"Sin me je šamarao i ujeo za ruku": Majka nasilnika iz Zablaća otkrila strašnu istinu!
Copyright Pexels/kat-jayne

-Ne mogu da oprostim Goranu to što je uradio. Kao dete je mene branio od svog oca nasilnika, a poslednje tri godine se pretvorio u nekoga koga više ne poznajem – priča Stoja V., majka nasilnika Gorana V., koji je u noći između nedelje i ponedeljka pretukao svoju suprugu u porodičnoj kući u selu Zablaće kod Čačka.

Naglašava da joj je trenutno jedina i najveća želja da joj se snajka oporavi potpuno jer je neophodna svojoj deci.

Pročitajte još:

Najmlađe dete ima svega 7 meseci i te večeri je prestalo da sisa. Snajka ga je dojila do te večeri, a sada sam prinuđena da se snalazim kako znam i umem dok je ona u bolnici. Troje starijih su trenutno kod druge babe, a ja brinem o najmlađem kaže Stoja.

Zatim je do detalja opisala šta se izdešavalo te noći.

Goran je došao oko 3 sata, ja sam spavala, a probudio me je kad me je dodirnuo za ruku. Rekao mi je “pretukao sam ženu” i da “ne zna da li je živa”. Skočila sam i pitala gde je i da zove Hitnu pomoć i nekoga priča Stoja.

Umesto odgovora, prema njenim rečima, Goran je počeo da je tuče.

Foto: RINA

Uhvatio me je za ramena i udario glavom u glavu. Ja sam vrisnula, a starije dete se probudilo. Ujeo me je za ruku nakon čega sam izletela iz kuće navodi Stoja.

Goran je međutim majku stigao u dvorištu gde je prema njenim rečima počeo da je šamara. Starica je pobegla kod komšija odakle je pozvala policiju. Došle su tri patrole, a Stoja je sa jednim kolima krenula da traži snajku dok su ostali policajci ušli u kuću.

Goran je bio moja nada

Stoja V. naglašava da više ne želi da vidi starijeg sina.

Goran me je mnogo puta kao dete branio od svog oca nasilnika i brinuo o bratu koji je mentalno obolelo. Bio je moja nada, ali više ne želim da ga vidim, ako ga budu pustili, ja ne želim da živim ovde priča Stoja koja je 30 godina trpela porodično nasilje i u nekoliko navrata bila u Sigurnoj kući.

Gorana su zatekli da spava pored dece, a navodno nije znao ni za sebe, a kamoli da kaže gde je ostavio ženu.

Policija je u međuvremenu saznala da su komšije pronašle prebijenu ženu otprilike dva kilometara dalje pored jednog kontejnera. Stoja pretpostavlja da je Goran pretukao suprugu prilikom povratka sa svadbe i da ju je ostavio da leži na đubrištu i nastavio kući peške.

– Bila je u svečanim pantalonima i bluzi, izobličena, ležala je u lokvi krvi, a izgledalo je kao da nema uvo. Mislila sam da je mrtva. Onda se u jednom trenutku čuo jauk. Tada je stigla Hitna pomoći i rekli su da je živa. Tražili su ćebe da je umotaju priča komšinica Janja Đoković koja je nesrećnu ženu zatekla kako nepomično leži pored kontejnera.

Foto: Instagram.com/Printscreen

Ombudsman pokrenuo postupak kontrole organa

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, na osnovu medijskih napisa da je pretučena žena u selu Zablaće kod Čačka nekoliko puta prijavljivala porodično nasilje nadležnim organima.

Kako se navodi u saopštenju Zaštitnika građana, pokrenut je postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Opšte bolnice u Čačku.

Navodi se da Zaštitnik građana od resornog ministarstva traži da izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad u Čačku i da ga o rezultatima nadzora obavesti u roku od 15 dana.

Takođe, od MUP-a traži da ga u roku od 15 dana izveste da li su ranije obaveštavani o nasilju u toj porodici, kao i koje mere i aktivnosti su preduzimali, odnosno da li je uspostavljena saradnja organa u cilju zaštite žene i dece.

Pročitajte još:

Od Opšte bolnice u Čačku traži se da ga u roku od 15 dana obavesti da li su imali saznanja o nasilju u porodici, kao i koje mere su preduzeli kako bi se kako bi se pružila adekvatna zaštita, navodi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike