Ubili zverski i bez kajanja: Nad sudbinama ovih žrtava i kamen bi zaplakao!

05.09.2021

07:08 >> 09:03

0

Autor: j.jovanovic

Nažalost, ovo nije jedini slučaj porodičnog nasilja, da dete ubije roditelja

Ubili zverski i bez kajanja: Nad sudbinama ovih žrtava i kamen bi zaplakao!
Copyright Stefan Tomašević/ATAImages, ilustracija

Jedan od slučajeva koji je potresao Srbiju, dogodio se pre dva dana u Leskovcu u kom je A.B. (32) osumnjičen da je ubio svog oca Đ.B. (68) sekirom u dvorištu njihove porodične kuće nakon svađe! Nažalost, ovo nije jedini slučaj porodičnog nasilja u kom su kao glavni akteri osumnjičena deca žrtava za svirepa ubistva svojih roditelja.

Naime, ovoj tragediji u Leskovcu je prethodila bučna rasprava između oca i sina. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni za ubistvo je tokom svađe potegao sekiru i njenom oštricom udario oca u potiljačni deo glave, a onda je napustio mesto zločina. U to vreme iz dvorišta je odjeknuo vrisak i plač.

Pročitajte još:

Nesrećni čovek se, kako su ispričale komšije, sručio na zemlju, a oko njega se razlila lokva krvi. Navodno je kratko davao znake života, ali lekari nisu mogli da mu pomognu, pa su konstatovali smrt na licu mesta.

Antonio Ahel/ATAImages

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zavijeni u crno

Osim ovog slučaja iz Leskovca, sličan se dogodio i u Bačkoj Palanci.

Srđan P. sumnjiči se je da je usmrtio svoju majku Slavojku P. brutalnim udarcima sekirom po glavi nakon čega ju je zamotao u ćebe i tako ostavio u sobi, u  Šumskoj ulici u Bačkoj Palanci.

Policija je tada na licu mesta, zatekla stravičan prizor – sekirom isečenu glavu nesrećne žene. Njen sin pokušao je prvo da se opravda čudnim i nerazgovetnim pričama, ali je nakon dva sata razgovora sa policijom označen kao osimnjičeni.

Sekira sa kojom je najverovatnije počinjeno ubistvo, nađena je sakrivena u šupi pored kuće. Srđan je otkrio njeno mesto, ali je negirao da ima veze sa ubistvom. Telo ubijene Slavojke ležalo je u krevetu, umotano u ćebe.

Profimedia

Velika tragedija

Sećamo se i tragičnog događaja iz Koteža u kom je M.D. (25), brutalno ubio svoju majku Stanojku (62), a onda seo da igra igrice. Komšije nesrećne porodice su kazale da je Stanojka navodno predosetila nesreću.

Policajcima je odmah bilo jasno da je Stanojkina smrt nasilna, a mladić je policajcima, prema nezvaničnim informacijama, odmah priznao gde se nalazi telo njegove majke.

Osim ovog tragičnog događa, meštani ovog naselja se sećaju još jednog.

U Kotežu je prošle godine došlo do porodične tragedije u kojoj je D.S. (46) ubio svoju majku S.S., starosti oko 70 godina, a potom presudio sebi. D.S. je najverovatnije nakon svađe pucao nesrećnoj ženi u glavu iz pištolja, koji je u ilegalnom posedu, a potom je izjurio iz kuće i presudio i sebi.

U porodici ranije nije bilo prijava nasilja, a motiv zločina nije poznat. Prema rečima komšija, i sin i majka su imali psihičke probleme, zbog čega su čak bili i na lečenju.

Profimedia

Užas u Novom Sadu

Novosadski lekar Zoran K. (48) je pre dve godine u vikendici u naselju Doka, hicima iz lovačke puške ubio svoje roditelje Ljubodraga (77) i Gordanu (66).

On je priznao zločin, kako su preneli mediji.

Zoran je sin jedinac koji je živeo u iznajmljenom stanu u Novom Sadu u čijem opremanju su mu pomogli roditelji. Majka Gordana imala je samo jednu želju – da jedinca oženi.

Radio je kao lekar opšte prakse, u različitim ordinacijama širom Novog Sada, a svojevremeno je otišao i u Obrenovac, da kao doktor, pomogne unesrećenima.

Pročitajte još:

Podsetimo, ovakvi događaji su, nažalost sve učestalji, a svako nasilje treba prijaviti dok ne bude prekasno. Takođe, i samoubistva se mogu sprečiti zahvaljujući SOS telefonu za pomoć osobama koje razmišljaju o tome.

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike