Ubicu iz Belvila spaslo hapšenje: Nalogodavci planirali da i njega likvidiraju?

27.11.2020 | 08:39 >> 09:17

Autor: E. H.

Iza zločina stoji jedna beogradska navijačka grupa. Iz straha za svoj život, Lazar T. (22) svu krivicu preuzeo na sebe

Copyright Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Mirkovića Foto MUP
Lazar T. (22), osumnjičeni za ubistvo Bojana Mirkovića (34) u Belvilu, preuzeo je svu krivicu na sebe. Istražni organi ipak veruju da iza svega stoji jedna navijačka grupa iz Beograda, koja je nakon zločina i njemu pripremala likvidaciju.Kako je 24sedam pisao, Lazar T.  je u policiji ispričao da je u zločinu koristio dva pištolja, pokazao gde ih je bacio, nakon čega su ih ronioci pronašli, a policiju je odveo i do mesta gde je sakrio bicikl kojim je pobegao s mesta događaja. U tužilaštvu se, međutim, branio ćutanjem.
Copyright TANJUG/ FOTO PRIVATNA ARHIVA/

Operativni podaci pokazuju da je Lazar T. povezan sa pomenutom navijačkom grupom, kao i da je za ubistvo Mirkovića uzeo “prvu ratu” i kokain. Već je jednom okrvavio ruke. Pre četiri godine, posle kraće svađe, nožem je izbo dvojicu mladića na Slaviji, pišu “Novosti”.

– Njemu je obećano da će biti sklonjen u Crnu Goru, ali za njega je prava sreća što je uhapšen. Spremljena mu je mnogo crnja sudbina, koju je izbegao. Plan je, najverovatnije, bio kao i za njegovog imenjaka iz “Ušća”, koji je ubio Aleksandra Šarca. Sudbina godinu dana starijeg Lazara Ilića je neizvesna, iako je za njim raspisana poternica zbog sumnje da je ubio Šarca – navodi izvor ovog lista.

Pročitajte još: “Pink panter” zastrašio sve u sudnici: Gorana samo dve dame smele da pogledaju u oči

Policija i tužilaštvo su kao pomagače u ubistvu Mirkovića označili Bojana K. (37), koji je u emotivnoj vezi sa majkom Lazara T., i Dušana K. (32). Navodno, obojicu je u celu priču uvukao ovaj najmlađi, kome je bila potrebna pomoć da počini zločin.

Lazaru T., kao i njegovim pomagačima, nakon saslušanja je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiče na svedoke i da ne ponovi krivično delo.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam