Odloženo suđenje trovačici iz Železnika: Dugovala komšijama pare, pa im sipala "bromazepam" u jelo i piće

07.09.2021

10:00 >> 10:33

0

Autor: M. P.

Zbog posledica trovanja, Dragiša Jovanović je preminuo sedam meseci kasnije

Odloženo suđenje trovačici iz Železnika: Dugovala komšijama pare, pa im sipala "bromazepam" u jelo i piće
Copyright Pixabay/Inactive_account_ID_249

Suđenje Dušanki Todorović (71) iz Železnika, osumnjičenoj za trovanje dva muškarca kojima je dugovala pare, odloženo je za 25. oktobar zbog sprečenosti sudije.

Njoj se optužnicom na teret stavljaju dva krivična dela – teško ubistvo u pokušaju iz koristoljublja i na podmukao način, prenosi “Telegraf”.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u martu optužnicu protiv Todorovićeve zbog sumnje da je u novembru 2019. godine većom količinom lekova trovala dvojicu muškaraca iz Železnika da ne bi morala da im vrati novac koji je od njih ranije pozajmila.

Sumnja se da je 1. novembra 2019. godine Dragiši Jovanoviću (87) stavila u pasulj nekoliko tableta “bromazepama”, posle čega se on onesvestio. Njega je tada pronašla ćerka, nakon čega je hospitalizovan.

Sumnja se da je Todorovićeva sa njim bila u emotivnoj vezi i od njega pozajmila oko 5.000 evra, ali mu novac nije vratila, iako joj je to tražio.

Drugi pokušaj teškog ubistva trovanja Todorovićeva je izvela 25. novembra 2019. godine. Sumnja se da je u Železniku Čedomiru Blagojeviću (92) stavila više tableta “bromazepama” u piće. Ovog čoveka pronašao je unuk u besvesnom stanju, posle čega je hospitalizovan.

Umro posle sedam meseci

Jovanovićeva ćerka Jasmina Mitrović ispričala je da je njen otac preminuo sedam meseci nakon trovanja.

– Tata je preminuo od posledica trovanja. Ogorčena sam i ljuta. Posle toga nije više mogao da živi sam, a ja nisam mogla da se staram o njemu, pa je preminuo u domu. Zvanično, u lekarskoj dokumentaciji piše da je umro od demencije, ali nije tako. “Bromazepam” ga nije ubio, ali mu je oštetio creva i bubrege. Od toga se lečio i na kraju preminuo, mada obdukcija nije rađena – kazala je Jasmina.

Pročitajte još:

Priznala sve

Dušanka Todorović je ranije priznala da je i Jovanoviću i Blagojeviću izmrvila po tri komada “bromazepama” u hranu ili piće i da je prethodno sa njima popila po čašicu rakije. Ona je plačući tvrdila da nijednog nije htela da ubije, već samo da ih uspava. Od Jovanovića je tad ukrala papir na koji je zapisivao njene pozajmice, kako ne bi ništa rekao njenom sinu, dok je Blagojeviću uzela 5.000 dinara iz novčanika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike