"Moja sestra je mrtva a on će da uživa": Brat poginule Jovane (25) očajan nakon odluke suda! Gigić vozio pijan, pa dobio kućni pritvor

07.09.2021

12:59 >> 13:08

0

Autor: j.jovanovic

Ovu meru zatražio je branilac okrivljenog Milan Zelen obrazlažući je time da se već 10 meseci nalazi u pritvoru

"Moja sestra je mrtva a on će da uživa": Brat poginule Jovane (25) očajan nakon odluke suda! Gigić vozio pijan, pa dobio kućni pritvor
Copyright Foto: M.K.

Odlukom Višeg suda, Mladenu Gigiću (20), koji je optužen da je 21. novembra vozeći pod dejstvom alkohola prošao na crveno svetlo i izazvao težak udes u kojem je nastradala Jovana Petković (25) iz Žitorađa kod Vladičinog Hana, danas je pritvor je zamenjen kućnim pritvorom.

Ovu meru zatražio je branilac okrivljenog Milan Zelen obrazlažući je time da se već 10 meseci nalazi u pritvoru, da ne postoji uznemirenje javnosti i da bi zato pritvor trebalo zameniti blažom merom.

Pročitajte još:

Zamenica Višeg javnog tužioca Tatjana Stevanović ostavila je sudu da odluči o ovom predlogu.

Porodica nastrale devojke burno je reagovala nakon suđenja nazvavši ovu odluku skandaloznom.

Miljan Petković, rođeni brat poginule devojke, rekao je da je razočaran.

– Smatram da je ovo skandalozno i mislim da ovo podstiče druge vozače, maloletne i punoletne osobe da slobodno mogu da krše zakon i da se alkoholišu, jer posle počinjenog zločina će da dobiju kućni pritvor i uživaće. Smatram da je ovo zaista skandal i pozivam narod da otvori oči. Da ne čekaju da se i njima ovo desi, jer ne bih voleo da se neko nađe u ovoj situaciji, kao što smo se mi našli. Dečko će za teško delo da dobije kućni pritvor, uživanje, a moja sestra ništa – rekao je Petković.

Miljan je podsetio da posle nesreće Gigić nije ukazao pomoć njegovoj sestri, iako je bila teško povređena.

– On je prišao do nje, rekao, nije ništa, sve je uredu. Pozvao je verovatno roditelje. Katastrofa, ovo je skandal! – rekao je on.

Pročitajte još:

Podsetimo, nesreća je desila na uglu Bulevara Nemanjića i Pariske komune, a teško povređena Jovana je preminula posle 10 danas od povreda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike