Zajednička akcija srpske i grčke policije: U okolini Soluna uhapšen državljanin Srbije zbog trgovine drogom

08.09.2021

12:03 >> 14:42

0

Autor: I.Pavlović

Delo za koje se tereti je navodno izvršeno 2014. godine u Srbiji

Zajednička akcija srpske i grčke policije: U okolini Soluna uhapšen državljanin Srbije zbog trgovine drogom
Copyright Printscreen/YouTube

Državljanin Srbije (39) uhapšen je u okolini Soluna po međunarodnoj poternici zbog trgovine drogom, nakon saradnje grčke i srpske policije, u okviru Evropske mreže operativnih grupa za traženje progonjenih (ENFAST).

Neimenovani 39-godišnji muškarac, koga organi bezbednosti opisuju kao opasnog, ranije je bio optužen za ubistvo i pokušaj ubistva, navodi se u saopštenju grčke policije, prenosi sajt liberal.gr

Pročitajte još:

Protiv njega se vodi međunarodna istraga o trgovini drogom. Delo za koje se tereti je navodno izvršeno 2014. godine u Srbiji.

Rečeno je da je živeo u Grčkoj sa 29-godišnjom sunarodnicom koristeći lažne lične karte, a takođe je posedovao i bankovne račune u grčkim bankama i iznajmio stan.

Rečeno je i da je lažna dokumena imala i njegova partnerka, koji je takođe uhapšen.

U organizovanoj akciji, koja se dogodila u utorak po podne, policajci Odseka za bezbednosnu potragu u Solunu locirali su ga i uhapsili.

Tokom policijske provere navodno je pokazao putne isprave druge zemlje sa znacima falsifikovanja, dok su tokom naknadnog pretresa iznajmljenog stana, u prisustvu sudskog izvršitelja, pronađeni falsifikovani dokumenti, paketi kanabisa, kao i potvrda o registraciji državljanina države članice Evropske unije i iznos od 2.150 evra.

Ovaj 39-godišnjak priveden je Apelacionom tužilaštvu u Solunu, kako bi se pokrenuo postupak u vezi sa srpskim zahtevom za izručenje.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike