Šokantna izjava uglednog beogradskog advokata: "Branio bih Belivuka za velike pare"!

10.09.2021

20:00 >> 08:04

0

Autor: Mi. S.

Ubistva za koja se tereti Belivuk za Filu su gnusna, a za prihvatanje odbrane presudna bi bila visina honorara

Šokantna izjava uglednog beogradskog advokata: "Branio bih Belivuka za velike pare"!
Antonio Ahel/ATAImages/24sedam

Javnost još nije saznala imena svih advokata odbrane u predmetu protiv Veljka Belikvuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i njegove grupe od još 29 optuženih za najmonstruoznije zločine.

Čak ni poznati srpski advokat Toma Fila, koji je u svojoj višedecenijskoj karijeri branio mnoge optužene za najteža krivična dela, nije siguran da bi prihvatio odbranu Veljka Belivuka i pripadnika njegove zločinačke družine.

Pročitajte još

Ubistva za koja Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti 30 osoba u slučaju Belivuk, kako za “24sedam” kaže Toma Fila, lično su mu veoma gnusna, ali da bi po kodeksu profesionalne advokatske etike bio dužan da prihvati odbranu.

Advokat Toma Fila/Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

– Ako me iskreno pitate, ne znam šta bih odlučio. Imao bih dilemu. Profesionalna etika kaže da advokat mora da prihvati slučaj bez obzira na to koliko se on njemu lično ne dopadao. Da mi je predmet ponuđen dobro bih razmislio, a moja odluka, iskreno, zavisila bi od honorara koji bi dobio kad bih prihvatio odbranu – rekao je za “24sedam” Toma Fila.

Veljko Belivuk

Prema njegovim rečima, u svojoj bogatoj karijeri odbio je odbranu u dva slučaja.

Prvi kome je uskratio pomoć bio je čovek u Crnoj Gori koji je silovao devojčicu od šest godina, a zatim je zadavio i zapalio. Drugi je bio silovatelj sopstvene majke u Beogradu.

Ti zločini kosili su se sa njegovom ličnom etikom, gnušao ih se i nije želeo da brani u tim slučajevima.

Upitan da li žali kad u karijeri nije bio akter nekog od poznatih medijski propraćenih suđenja poput onog za ubistvo premijera Srbije dr Zorana Đinđića i da li žali što nije bio branilac Zvezdana Jovanovića Fila kaže da ne žali ni za čim.

Zvezdan Jovanović Profimedia

– Da je Zvezdan Jovanović došao kod mene da ga branim pružio bih mu sasvim drugačiju odbranu od one koju je dobio i to sam već izjavljivao. Moja odbrana zasnivala bi se na njegovom priznanju krivice, a ne na negiranju, kako se branio pred sudom. Ne žalim ni za jednim slučajem. Žalim samo onog ko nije bio kriv, a osuđen je – tvrdi Toma Fila.

Tužilaštvo za organizavani kriminal podiglo je, da podsetimo, optužnicu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i još 28 pripadnika njihove kriminalne grupe, koja ih tereti za najsvirepija krivična dela. Na teret im se stavlja pet ubistava i jedno silovanje mladića posle trodnevnog mučenja, kao i rasturanje droge, oružja,

Pročitajte još

Krivična dela činili su u Ritopeku, ulica Livadice 3, u posebnoj prostoriji koju su nazvali „klanica“, u kojoj su instalirali industrijsku mašinu za mlevenje mesa, kojom su mleli tela ubijenih. Pod i zidove u toj prostoriji prekrili su najlonom, a posle ubistava su prostoriju i mašinu čistili hemijskim sredstvima da bi sprali dokaze, odnosno biološke tragove. U vikendici su držali veliku količinu oružja, eksplozivnih materija, minsko-eksplozivnih sredstava, vatrenog oružja i municiju.

Suđenje ovoj zločinačkoj kriminalnoj organizaciji još nije zakazano.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti