Obezbeđenje sprečilo tuču na suđenju za ubistvo navijača Crvene zvezde: Optuženi tvrde da su pucali iz straha!

11.09.2021

08:38 >> 09:22

0

Autor: j.jovanovic

Saslušanje okrivljenih i svedoka trajalo je više od četiri sata

Obezbeđenje sprečilo tuču na suđenju za ubistvo navijača Crvene zvezde: Optuženi tvrde da su pucali iz straha!
Copyright ATA Images/Pixabay

Suđenje trojici navijača Crvene zvezde za teško ubistvo u saizvršilaštvu takođe navijača crveno-belih Borivoja Simovića (30) prošlog juna na Senjaku juče je održano pred Višim sudom.

Saslušanje okrivljenih i svedoka trajalo je više od četiri sata, a u jednoj od kratkih pauza došlo je do fizičkog kontakta i koškanja kume pokojnog Simovića sa drugarom okrivljenih koje je počelo udaranjem ramenima. Hitrom reakcijom obezbeđenja izbegnuta je tuča u Palati pravde, ali je netreljivost sve vreme bila očigledna u sudnici i ispred nje jer su sa obe strane sevale provokacije.

Pročitajte još:

Okrivljenima se na teret stavljaju još po dva krivična dela za nasilničko ponašanje zato što su dva dana pre ubistva Simovića pretukli njegovog druga Iliju Veljovića i za nedozvoljeno nošenje oružja. Igor Hamboja Vrević (31) i Aleksandar Nikolić (31) su priznali oba dela, a Miloš Mišljen (36) samo da je bio nasilan prema Veljoviću jer ih je psovao kada su se sukobili u saobraćaju.

Novo je da se u predmetu kao četvrti okrivljeni spominje drug ubijenog Đorđe Antić koji odgovara samo za nedozvoljeno nošenje oružja. Antićeva uloga u čitavoj situacija ostala je misterija nakon suđenja, a isplivalo je i da u optužnici piše da je ubijeni Simović prvi pucao na navijače Zvezde.

Nikolić i Vrević su rekli da su pucali iz parka prema šumi kad su čuli povik “pucaj” i da nisu znali ko se krije iza ispaljenih hitaca i povika.

– U optužnici je navedeno da je na nas iz šume ispaljeno sedam metaka. Mi smo pucali iz straha. Nismo znali da je Bora sa napadačima u šumi. Žao nam je što je stradao – rekli su nadopunjavajući se Vrević i Nikolić, a potvrdili su Mišljenovu izjavu da nije imao pištolj.

Ubijeni Simović unuk srpskog velikana

Borivoje Simović je bio praunuk generala Dušana Simovića, komandanta junačkog Sedmog pešadijskog puka na Solunskom frontu i predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije pred bombardovanje 6. aprila 1941.godine.

Optuženi Nikolić je jedini koji nije osuđivan od trojice prvookrivljenih, ali je protiv njega u toku postupak za nedozvoljeno posedovanje oružja i narkotika zbog kojih je i izbačen iz Vojne policije.

Vrević i Nikolić su odrasli sa ubijenim mladićem na Senjaku dok je Miloša Mišljena, koji ima debeo policijski dosije, Simović površno poznavao. O ubijenom Simoviću se jedno zna da je bio iz dobrostojeće porodice i da je prema rečima njegove sestre studirao u inostranstvu.

Pročitajte još:

Rodbina ubijenog tvrdi da je nastradao od bivših prijatelja iz ljubomore dok pojedini ljudi sa Senjaka misle da je Simović u čuvenom parku kod žirafa na Senjaku spremio sačekušu Nikoliću i Vreviću sa izvesnim Nikolom Stančićem koji je Nikoliću navodno dugovao novac za automobil koji je kupio od njega. Kao mogući uzrok razdora u kuloarima se spominju i neraščišćeni računi oko droge, ali i sukobi različitih navijačkih frakcija kluba sa Marakane.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike