Kradljivac dragulja pao zbog nepropisne vožnje: Tinejdžer (19) iz Srbije uhapšen na berlinskom aerodromu

28.11.2020

09:20 >> 07:58

0

Srbin (19) zajedno sa saučesnikom u martu ove godine upao u stan supružnika koji su držali zlataru u Lajpcigu, savladali ih, vezali i opljačkali

Kradljivac dragulja pao zbog nepropisne vožnje: Tinejdžer (19) iz Srbije uhapšen na berlinskom aerodromu
Copyright Foto: profimedia

Tinejdžer (19) iz Srbije uhapšen je na berlinskom aerodromu zbog sumnje da je sa sučesnikom opljačkao vlasnike zlatare u Lajpcigu i odneo dragulje.

Lisice na ruke stavljene su mu prekjuče po dolasku na aerodrom u Berlinu, kada je policija uvidom u njegova dokumenta utvrdila da je u odsustvu osuđen na kaznu od 800 evra zbog nepropisne vožnje. Ubrzo je utvrđeno da je reč o osobi za kojom se traga već mesecima u toj zemlji zbog krađe dragulja!

Profimedia

Sumnja se da je zajedno sa još jednom muškom osobom 9. marta ove godine upao u stan vlasnika zlatare, gde su ukrali satove, nakit i novac u gotovini.

– Dvojica muškaraca savladala su supružnike u njihovom stanu u ulici Vegaštrase. Provala se dogodila između 18-21 sat. Na osnovu jezika kojim su provalnici govorili zaključeno je da su iz Istočne Evrope – navodi portal tag24.de

Pixabay

Dok se tragalo za prestupnicima nemački mediji su objavili detaljan opis osumnjičenih.

– Prvi muškarac je visok približno 1,70 m – 1,75 m. Ima otprilike između 20 i 27 godina. Krupan i sa većim stomakom, bez brade. Ima tamne oči i kosu, a nosio je crne uske pantalone, jaknu, kapuljaču i patike. Drugi muškarac starosti je između 20 i 27 godina, vitke figure bez brade, tamno plave kose i govorio je namački – ovako su lokalni mediji opisivali prestupnike i molili građane da jave ako imaju neku informaciju o osumnjičenima.

Pročitajte još: Pripreme pred likvidaciju u Belvilu: Osumnjičeni Lazar učio da vozi bicikl!

Kada se pojavio na aerodromu policija je utvrdila da se za njim traga zbog drugih prestupa. On je u junu u odsustvu osuđen na kaznu od 800 evra zbog nepropisne vožnje, a pošto nije platio, za njim je zbog toga izdat nalog za hapšenje. Ubrzo su shvatili da u rukama imaju kradljivca dragulja!

Kako navode nemački mediji, zbog nepropisne vožnje mu je odmah određen pritvor, a u međuvremenu će biti optužen i za pljačku vlasnika zlatare.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike