Darku Elezu produžen ekstradicioni pritvor: Postoji opasnost od bekstva!

05.01.2021

12:25

0

Vođa kriminalne grupe sa Pala uhapšen je krajem 2020. po poternici Republike Srpske zbog više krivičnih dela organizovanog kriminala

Darku Elezu produžen ekstradicioni pritvor: Postoji opasnost od bekstva!
Copyright Darko Elez Foto: Printscreen/Youtube

Darku Elezu (40), vođi kriminalne grupe sa Pala, koji je uhapšen krajem 2020. u Beogradu i čije izručenje traži Bosna i Hercegovina zbog više krivičnih dela organizovanog kriminala, produžen je ekstradicioni pritvor, saznaje 24sedam.rs

Viši sud u Beogradu saopštio je da mu je ekstradicioni pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva. Navodi se da na ovu odluku sudije za prethodni postupak Elezova odbrana ima pravo žalbe, krivičnom vanpretresnom veću suda i da će sud po isteku svaka dva meseca od pravnosnažnosti rešenja o određivanju pritvora, po službenoj dužnosti ispitati da li postoje razlozi za njegovo dalje produženje ili ukidanje.

ATAImages/Milos Tešić

Podsetimo, Darko Elez je uhapšen u spektakularnoj policijskoj akciji u Batajnici, u firmi koja je glasila na njegovu ženu, ali je bila suštinski u njegovom vlasništvu. On je uhapšen po poternici koju je za njim raspisala Republika Srpska, a posle saslušanja kod istražnog sudije određen mu je ekstradicioni pritvor. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopštilo je nakon hapšneja Eleza u Beogradu da traži njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao „Lutka“, kao i radi istrage koju zajedno sprovode to Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, zajedno sa partnerskim institucijama regiona.

Pročitajte još:

Inače, Elez je uhapšen 2009. godine na Novom Beogradu. Osuđen je na devet godina zatvora kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. godine na teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

“Glas srpske” pisao je  po hapšenju grupe da su pripremali atentat na premijera Republike Srpske Milorada Dodika.

Ležao je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a 2013. je tražio da ostatak kazne “odsluži” u BiH, no nije mu dozvoljeno. Iz zatvora je izašao u novembru 2017. godine i ostao u Srbiji.

Mediji su njegovo ime pominjali i prošle godine, navodeći da je njegova grupa povezana sa organizacijom ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u Beogradu 2018. godine.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike