Andrej, Filip, Nikola, Iva, Marta...: Koliko još dece treba da strada zbog bahate i nesmotrene vožnje?!

10.01.2021

19:45 >> 07:44

0

U proteklih osam meseci na srpskim putevima živote je izgubilo nekoliko mališana

Andrej, Filip, Nikola, Iva, Marta...: Koliko još dece treba da strada zbog bahate i nesmotrene vožnje?!
Copyright Tanjug/Eldin Ćorović

Andrej P. (12) kojeg je pre nekolio dana u Nišu “audijem” usmrtio Nemanja Stamenković (19) iz Beograda, poslednja je maloletna žrtva koja je život izgubila nepažnjom nekog vozača. Mališani su u prethodnih osam meseci u Srbiji stradali i u saobraćajnim nesrećama u kojima su osim automobila učestvovali i kvad, autobus, traktor…

Andrej (12) stradao kada se vraćao kući iz tržnog centra

Andrija (12) poginuo u saobraćajnoj nesreći Foto: printscreen/Facebook

Dvanaestogodišnji Andrej P. je nastradao 4. januara u Nišu, dok se vraćao kući iz tržnog centra gde je otišao da kupi punjač. Išao je trotoarom kada je njega i još jednog prolaznika, Dejana Ilića (48), automobilom pokosio 19-godišnjak iz Beograda koji je divljao ulicom u “audiju”.

Vozač je, najverovatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo s puta i prvo udario Andreja, a potom i Ilića, koji je u tom trenutku šetao sa prijateljem. Andrej je na mestu ostao mrtav, dok je Ilić, otac troje dece, preminuo sat kasnije u bolnici. Nemanja Stamenković je uhapšen i nalazi se u pritvoru.

Dečak vozio auto (14), pa poginuo

Dečak (14)  i mladić (17) nastradali su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 25. decembra na putu između sela Dobrosin i Lučane kod Bujanovca. Automobil marke “ford” vozio je dečak (14), bez vozačke dozvole, koji je nastradao. Mediji su pisali da kada je izgubio je kontrolu nad vozilom kada je naišao na krivinu, prešao sa desne na levu stranu kolovoza, a potom sleteo sa puta, gde je udario u drvo i prevrnuo se. U automobilu je bilo četiri dečaka, od kojih su tri starosti između 12 i 14 godina lakše povređeni, a teške povrede zadobilo je dete (8).

Dečak (4) ispao iz autobusa u Zemunu

Stajalište gde se dogodila nesreća Foto:24sedam/Katarina MIhajlović

Dečak D. M. stradao je 24. novembra u bolnici, nakon što je istog dana teško povređen na autobuskom stajalištu u Prvomajskoj ulici u Zemunu, prilikom izlaska iz autobusa. Prvi rezultati istrage ukazuju da je vozač zatvorio zadnja vrata i da su ona uhvatila nogu dečaka. Dečak je pao i udario glavom o tlo i izgubio svest. Dečak je bio u pratnji svoje bake. On je brzo prebačen u Tiršovu kolima Hitne pomoći gde je urađena renimacija, ali mališanu nije bilo spasa.

Vozač autobusa R. D. (49) je suspendovan i uhapšen.

Otac sina Nikolu (7) pregazio traktorom

Tragovi krvi i dalje vidljivi Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Nikola J. (7) preminuo je 29. oktobra od posledica povreda koje je zadobilo kad je traktor prešao preko njega u selu Borović kod Obrenovca.

Tragedija se dogodila kada je, prema nezvaničnim informacijama, dete skočilo sa traktora kojim je upravljao njegov otac G. J.. Mališan je podletelo pravo pod točkove. Lekari su pokušali da se izbore za njegov život, ali je, nažalost, dete podleglo povredama.

Marta (4) poginula kad je išla da poseti oca u zatvoru

Marta K. (4) poginula je 13. septembra u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca, na putu Vukašinovac – Deligrad. Nju je udario automobil marke “citroen”, kada je istrčala na kolovoz. Mediji su pisali da je ona tada sa svojom majkom i očevim stricem, automobilom otputovala za Niš u posetu svom ocu koji se nalazi na odsluženju kazne u tamošnjem Kazneno-popravnom zavodu. Nesreća se dogodila prilikom njihovog povratka kući. Kada su stali da naprave kraći predah, Marta je ostala u automobilu i rekli su joj da ne izlazi napolje. Međutim, ona je ipak uspela da otključa vrata i  izleti na kolovoz, a u tom trenutku je naišao automobil i usmrtio je na licu mesta. Za volanom je bio muškarac (26) protiv kog je podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Iva (13) stradala kad se vraćala iz škole

Iva Marinković (13) iz Lunovog Sela kod Užica, na koju je 16. oktobra nedaleko od njene kuće naleteo automobil kada se vraćala iz škole, podlegla je nekoliko dana kasnije u bolnici u Beogradu. Automobilom je upravljao vozač D. J. (65) iz mesta Gubin Do, koji je posle udesa uhapšen, a utvrđeno je i da je imao alkohol u krvi.

Nesreća se dogodila u popodnevnim časovima dok se devojčica vraćala iz škole, krećući se pored kolovoza. Vozilo je udarilo devojčicu koja je pala na haubu a zatim na put. Mediji su pisali da je na mesto nesreće prvi je pristigao Ivin otac pošto je čuo da se nešto dogodilo na putu kroz selo. Devojčica je prebačena u užičku bolnicu gde su joj konstatovane povrede glave, unutrašnjih organa, prelomi nogu. Prebačena je u Urgentni centar u Beogradu, gde je podlegla povredama.

Poginuli beba i njen osmogodišnji brat kod Slankamena

Facebook

Nikola Ž. (8) i njegova sestra stara godinu dana Natalija Ž. iz Novih Karlovaca poginuli su, dok su otac, majka i brat teško povređeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 14. jula na samom izlazu iz Novog Slankamena. Hospitalizovani su njihovi roditelji Milan Ž. (44) i Vanesa Ž. (34), kao i četvoroipogodišnji dečak M. Ž. Mediji su pisali da su prva saznanja policije da je otac dece Milan Ž., koji je upravljao “renoom klio” u kome su bili mališani i majka vozio neprilagođenom brzinom. Auto je udario u drvo, od siline udara se odbio, a zatim nekoliko puta prevrnuo.

Filipa (2) udario kvad pred roditeljima

Nastradali Filip Foto Facebook

Filip V. (2) iz sela Radičević kod Bečeja poginuo je 8. juna kada je na njega naočigled roditelja naleteo kvadom Igor B. (34). Otac dečaka nakon tragedije je ispričao za medije da su se vraćali kući sa proslave rođendana kod rođaka. Rekao je da je Filip išao sa njim i gurao trotinet, a supruga i drugi sin su išli metar i po iza njih. Hodao je iza sina i čuo kako jurca motor i rekao Filipu da pazi, a dečak je u tom momentu nakrivio glavu i kvad ga je udario i odbacio 15 metara. Dečak je preminuo na ulasku u bolnicu, u očevim rukama.

Vozač kvada je uhapšen, a utvrđeno je da nije imao dozvolu za upravljanje kvadom, kao i da vozilo nije bilo registrovano. Reč o mladiću koji je nepokretan.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike