Počinje suđenja zameniku Zorane Mihajlović: Poledica se tereti za zloupotrebu službenog položaja

11.01.2021

12:35

0

Autor: E. H.

Osim Miodraga Poledice optužni predlog obuhvatio je i bivši direktor v. d. direktor Infrastrukture železnica Srbije Miroljub Jevtić, kao i Branimir Alimpić

Počinje suđenja zameniku Zorane Mihajlović: Poledica se tereti za zloupotrebu službenog položaja
Copyright Miroljub Jevtić, Miodrag Poledica Printscreen/Youtube

Suđenje državnom sekretaru i zameniku ministra energetike i rudarstva Miodragu Poledici, kao i još petorici optuženih za zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama zakazano je za 25. januar, rekla je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sredinom novembra optužni predlog protiv Poledice, koji je u to vreme bio državni sekretar u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu. Optužnica ga tereti za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

Pročitajte još

Optužnim predlogom obuhvaćen su i bivši direktor v. d. direktor “Infrastrukture železnica Srbije” Miroljub Jevtić, kao i Branimir Alimpić, Zoran Stanojević, Mirko Međa i Predrag Ćurčić.

Jevtiću, Alimpiću i Čurčiću stavlja se na teret da su počinili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se Poledica tereti da im je u tome pomogao. Međo i Stanojević se terete za po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Stojanović je direktor privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP, a Međo direktor firme “Ingrap Omni”. Alimpić i Ćurčić su zaposleni u preduzeću Infrastruture železnice. Protiv njih je sprovedena istraga zbog sumnje da su izvršili pomenuta krivična dela od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Mediji su ranije preneli da se oni sumnjiče u vezi sa rekonstrukcijom pruge preko Pančevačkog mosta.

Miroljubu Jevtiću sutra treba da počne suđenje u drugom postupku, koji se vodi zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike