Ponovo odloženo suđenje za paljenje kuće novinara: Simonovićeva odbrana tražila izuzeće sudije!

11.01.2021

13:14

0

Odluka predsednika suda o zahtevu za izuzeće postupajućeg sudije biće doneta do 19. januara

Ponovo odloženo suđenje za paljenje kuće novinara: Simonovićeva odbrana tražila izuzeće sudije!
Copyright Dragoljub Simonović Tanjug

Suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i drugim optuženima za paljenje imovine nekadašnjeg policajca, a sada novinara portala “Žig info” Milana Jovanovića 12. decembra 2018. godine, danas je nakon polemike o izuzeću sudije odloženo za 19. januar.

Do odlaganja je došlo zbog zahteva odbrane za izuzeće postupajućeg sudije Drugog osnovnog suda u Beogradu, o čemu danas nije odlučeno, iako je prvobitno bilo najavljeno da se odluka i nastavak suđenja očekuju u podne.

Pixabay

Odluka predsednika suda o zahtevu za izuzeće postupajućeg sudije biće doneta do 19. januara. Ovo suđenje nekoliko puta za redom je bilo odloženo u novembru i decembru prošle zbog izostanaka optuženih.

Na suđenju se danas nije pojavio branilac optuženog Igora Novakovića koji je, kako je saopšteno, 9. januara imao kontakt sa osobom zaraženom virusom kovid-19, pa je u samoizolaciji. Sudija je zbog toga odlučio da postupak prema Novakoviću razdvoji i nastavi sa suđenjem, što je izazvalo negodovanje ostalih advokata koji su, nakon čitanja pisanih dokaza, zatražili njegovo izuzeće.

Ovo suđenje je u završnoj fazi i očekuje se zakazivanje završnih reči, a potom i objava prvostepene presude.

Podsetimo, Simonović se tereti da je druge optužene podstrekavao da u znak opomene zapale imovinu Jovanovića 12. decembra 2018. Optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za krivično delo “teško delo protiv opšte sigurnosti”, a Simonović se tereti da ih je na to podrstrekao.

Pročitajte još:

Aleksandar Marinković tereti se kao direktni izvršilac krivičnog dela, ali je od prošle godine u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica, a postupak je razdvojen. Novaković i Mihailović su na početku istrage, priznali paljenje kuće po nalogu Simonovića, dok su na suđenju to negirali.
Simonović je ranije u svojoj odbrani u celosti negirao izvršenje krivičnog dela i opisao svoj stav prema Jovanovićevom novinarstvu i portalu za koji radi.
Pevačica Bojana Cvetković Šijacki, priznala je krivicu i zaključila sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara. Ona je priznala da je dovezla Marinkovića do mesta Jovanovićeve kuće, gde je krivično delo počinjeno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike