Dve godine tuge za Veljkom (17): Gde god se okrenemo fali nam njegov osmeh!

14.01.2021

20:00 >> 10:28

0

Ništa više nije isto, nema tog praznika, slave, Nove godine, njegovog rođendana...Nema ništa! Sve boli. Samo nam je ostala knedla u grlu i suze. Kažu ne va

Dve godine tuge za Veljkom (17): Gde god se okrenemo fali nam njegov osmeh!
Copyright Printscreen/ Facebook/ Veca Panić Vasiljević

Tačno je dve godine prošlo od kako je Dušan Milanović (22) iz Laćarka zavio u crno porodicu Vasiljević! Veljko Vasiljević je imao svega 17 godina, kada ga je komšija Dušan zverski ubadao nožem na igralištu i na kraju mu zario sečivo direktno u srce!

Tragedija se dogodila u noći između 12. i 13. januara 2019. u Laćarku, kada je Milanović pozvao Veljka na igralište, a zatim ga brutalno izbo i ležao na njemu dokle god nije izdahnuo, a sve zbog navodnog prethodnog sukoba.

Veljko Vasiljević foto: Facebook

Veljkov otac Nikica Vasiljević jedva je smogao snage da progovori za 24sedam.rs na godišnjicu smrti svog sina.

–  Prošlo je dve godine, a mi smo još ostali na tom prokletom 12. januaru i vremenu od 02.30 do 03.00 sata, kad je naš voljeni sin izgubio život. Pitamo se zašto? Zašto ga Bog tad nije samo jednom pogledao, a nije mogao valjda, jer te noći je đavo bio jači i od Boga! A možda i nije hteo da ga pogleda. Hteo je da ga uzme namerno možda, jer je bio nevin, još nije stigao da pogreši, nije ništa stigao, a puno toga je mogao. Život je tek bio pred njim. Imao je samo 17 godina, a već je bio veličina. Možda je Bog mislio, daj da ga uzmem dok ne pogreši. Tako se mi tešimo, a znamo da nikad ne bi pogrešio. Toliko ljubavi, pažnje i osećanja za svakog je imao. Samo njegov osmeh je bio dovoljan da to svi vide, ali ni to nije vredelo. Zašto? Bio je pun života, a ugasi se tako mlad – priča neutešni otac i dodaje:

Nikica Vasiljević foto: Facebook/Nikica Vasiljevic

– Kažu vreme leči rane, možda neke ali naše su rane duboke i nikad neće zarasti, jer kako?Nemoguće. Svaki dan, svaki tren nam je u mislima. Gde god da se okrenemo ili krenemo vidimo fali nešto, fali on, njegov osmeh, fali sve od njega. Sve je posle njega prazno ostalo.Tuga i tama samo nas prate od tada, ali kažemo idemo dalje, moramo zbog njega, jer tako bi on želeo.To samo kažemo da se tešimo – izustio je otac kroz suze.

Kako kaže, za njegovu porodici ne postoje više ni praznici od kako su ostali bez Veljka.

– Ništa više nije isto, nema tog praznika, slave, Nove godine, njegovog rođendana…Nema ništa! Sve boli. Samo nam je ostala knedla u grlu i suze. Kažu ne valja plakati, ali kako, jače je to od čoveka. Ne možeš da se izboriš, i sad plačem, kažem neću,ali kako…Ne mrzimo nikoga ali zašto smo to zaslužili, pitamo se? Nema odgovora. Valjda ima Boga, pa će to ispraviti, ali kako ne znamo? Da ga možemo vratiti,vratili bi ga. Ali ni prokleti novac to ne može, kad znamo da je vredeo više od novca.Više od svega.  Veljkovi drugari nas guraju da idemo dalje … moramo.

Pročitajte još:

Veruj moj Veljko zbog tebe bi i kamen zaplakao. Moramo se boriti zbog tebe, jer si ti to zaslužio.Da se držimo, da budemo što jači. Nikada te nećemo zaboraviti, jer si bio naš ponos, naše sve i više od toga…A Bog će te čuvati i valjda ispraviti nepravdu i bol koji nam je nanet gubitkom tebe – kaže Nikica.

Veljko je za sobom ostavio oca, majku i starijeg brata.

Svake godine humanitarni turnir u Veljkovu čast

Svake godine 20. juna, na Veljkov rođendan, održava se mermorijalni turnir u fudbalu, ali kako kaže njegov otac, i „to boli“.

– To organizuju njegovi dobri drugari i fudbaleri gde je Veljko branio u FK „ Srem“ i FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice u čast njemu, u čast njegovoj dobroti, harizmi, njegovom osmehu…..Od tog humanitarnog turnira sav skupljen novac doniramo nekome kome je potrebno. Da pomognemo, ne mi, već Veljko….i opet suze. I to boli. Ali kažemo zbog Veljka i njegovih dobrih drugara, lepih, mladih, punih života, idemo dalje. To bi Veljko želeo – zaključuje otac.

Ubio iz čiste obesti, a dobio 11 godina zatvora!

Dušan Milanović iako je počinio zversko ubistvo osuđen je na svega 11 godina zatvora. Viši sud u Sremskoj Mitrovici je 15. aprila 2020., doneo prvostepenu presudu Milanoviću i osudio ga na 15 godina zatvora. Međutim, Apelacioni sud u Novom Sadu je smanjio kaznu sa 15. na 11. godina, što je izazvalo ogorčenje kod svakog ko je poznavao Veljka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike