Telefon svedoka-saradnika otkrio tajne mafije: Slikali drogu, pare i kako pucaju iz vozila u pokretu!

29.12.2020

19:30 >> 14:02

0

Autor: E. H.

Grupu oformili visokopozicionirani pripadnici kavačkog klana. Za njih radila i trojka iz Srbije

Telefon svedoka-saradnika otkrio tajne mafije: Slikali drogu, pare i kako pucaju iz vozila u pokretu!
Copyright Foto: Pixabay/Printscreen

Crnogorska policija je u telefonu Bajrama Piste, svedoka-saradnika u procesu protiv kriminalne organizacije formirane 2017. godine na teritoriji Srbije i Crne Gore, pronašla snimke pucanja iz vozila u pokretu, ali i velike količine novca, droge, kao i razna dokumenta i priznanice!

Grupu su oformili visokopozicionirani pripadnici „kavačkog klana“ Radovan Mujović i Vasilije Rafailović. Osim Crnogoraca, prema optužnici koja je letos podignuta, klan čine i Aleksandar Stevanović iz Beograda, Jovan Marković iz Niša i Boško Pavlović sa Kosova.

Slučajno izrešetao niškog ginekologa

Dragan Zečević Printscreen

Vođa klana Vasilije Rafailović tereti se za ubistvo Đorđa Borete u u Bečićima 7. decembra 2016. kada je slučajno stradao i ginekeolog iz Niša Dragan Zečević.
– Pogođen je sa pet hitaca od kojih je jedan bio direktan u glavu. A jedini peh mu je bio što je imao taj ritual da svakog jutra popije kafu u tom kafiću koji je bio na pedesetak metara od njegove kuće. Cela ta priča nema veze sa njim, bio je slučajna žrtva – rekla je nakon zločina njegova supruga dr Nataša Potić Zečević.

Nakon hapšenja Bajram Pista pristao je da bude svedok-saradnik, a istražitelji su u njegovom telefonu koji je bio zaštićen određenim šiframa pronašli brojne dokaze koji otkrivaju kako je funkcionisao ovaj klan.

– Pristupom u aplikaciju Snapčat, čija memorija je takođe zaštićena šifrom, pronađeni su snimci praškaste materije, zatim još nekoliko snimaka marihuane i snimci PVC pakovanja materije bele boje i snimci upakovane opojne droge. Posebno se izdvaja snimak prostorije u kojoj se nalazi više kartonskih paketa sa marihuanom – deo je iz dokumentacije u koju je podgorički „Dan“ imao uvid.

Pista je u telefonu imao i fotografije svežnjeva novčanica u apoenima od po 500 evra, pištolja i fotografiju ličnog dokumenta izdatog na KiM na ime Aleksandra Stevanovića.

Pročitajte još

– Pronađen je i snimak osobe koja iz vozila u pokretu kroz prozor puca iz oružja, kao i više uplatnica, nalog za plaćanje, fotografije pištolja, te video-snimak na kojem jedna osoba iz posteljine izvlači dva pištolja i municiju – konstatovano je u policijskog belešci.

Pista je u telefonu imao i fotografiju pasoša na ime Nikole Drecuna i fotografiju jedne svedokinje P. M.. U telefonu je pronađena i njegova fotografija sa oružjem u ruci, snimak na kojem on repetira oružje sa prigušivačem i kroz otvoreni prozor stana ispaljuje jedan metak. Na drugoj fotografiji drži automatski pištolj sa prigušivačem i fotografije velike količine novca u apoenima od po 500 evra i 100 evra i „hekler“.

U optužnici koja je podignuta letos navodi se da je ova grupa planirala više ubistava, a terete se i za nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva, izazivanje opšte opasnosti, teške telesne povrede i trgovinu drogom.

Hteli da raznesu ženu svedoka-saradnika iz Beograda

Profimedia

Ovaj klan se tereti i za bombaški napad u Beogradu prošle godine, kada su pokušali da raznesu B. M., suprugu svedoka-saradnika u drugom slučaju koji se protiv Mujovića vodi zbog trgovine narkoticima.
B. M. je supruga Beograđanina Miloša Mančića, koji je bio član Mujovićeve ekipe. Nakon hapšenja prošle godine zbog šverca 93 kilograma marihuane Mančić je pristao da bude svedok-saradnik. Njegova kuća u Beogradu našla se na meti bombaša, a plan je bio da ubiju njegovu suprugu i tako mu se osvete zbog njegovog svedočenja protiv Mujovićeve grupe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike