“Ubica sa više identiteta” odgovara za još zverstava: Igor Rus ponovo pred sudom!

24.01.2021

10:10 >> 15:18

0

Autor: N.G.

Norbert Feher je optužen za ubistvo farmera Hosea Lisa Iranza i službenika Civilne garde Viktora Romera i Viktora Hesusa Kabaljera

“Ubica sa više identiteta” odgovara za još zverstava: Igor Rus ponovo pred sudom!
Copyright Printscreen/Youtube/ LaComarcaTeVe

Norbertu Feheru (Ivanu Rusu), poznatom pod imenom „ubica sa više identiteta“ i koji je poreklom iz Srbije, španski Vrhovni sud je prošle godine potvrdio kaznu zatvora od 21 godinu za dva pokušaja ubistva u toj zemlji, a sada ga čeka novo suđenje zbog ubistava!

Igor Rus, Igor Vaclavić, Igor Srbin….samo su tri od 18 identiteta koje je koristio Norbert Feher dok je za njim tragalo pola Evrope. Reč je o jednom od najtraženijih ubica koji je posle više meseci skrivanja po zabitima Španije uhapšen 2017. kako bi odgovarao za razna krivična dela. Takođe je izvršio više ubistava u Italiji, odakle je pobegao.

Printscreen/Youtube

Feher će se naći pred Pokrajinskim sudom u Teurelu u Španiji zbog ubistava farmera Hosea Lisa Iranza i službenika Civilne garde Viktora Romera i Viktora Hesusa Kabaljera.

Sredina aprila (od 12. do 16. aprila) već je rezevrisana za suđenje, a za 21. februar, zakazan je odabir novih članova veća suda koji će donositi presudu, navode španski mediji.

Optuženom će se ponovo suditi u specijalno napravljenom bunkeru sa neprobojnim staklom usred sudnice, što govori koliko je reč o opasnom čoveku.

Svedoci su, prema pisanju medija, čak tražili da na bunker budu stavljene zavese, jer se čak plaše i da ga gledaju.

Tužilaštvo ističe da je Feher svesno i hldnokrvno počinio zločine, dok njegova odbrana pokušava da dokaže da nje razumno rasuđivao usled trauma iz rata.

Printscreen/Youtube/ LaComarcaTeVe

Podsetimo, u februaru 2020. je potvrđena njegova kazna zatvora od 21 godinu za dva pokušaja ubistva u toj zemlji

 – Španski Vrhovni sud potvrdio je kaznu od 21 godinu Srbinu (41) poznatom pod pesudonimom „ Igor Rus“, koji stoji i iza dva ubistva u Italiji zbog kojih je osuđen na doživotnu kaznu. Vrhovni sud je odlučivao o kazni koja se odnosi na dva pokušaja ubistva počinjena u ovlasti Teruel u Španiji i zbog posedovanja oružja. Kaznu je izrekao sud u toj oblasti, a potvrdio je Viši sud u Aragoniji. Osuđeni je u pritvoru uložio žalbu tvrdeći da mu je povređeno pravo na odbranu. Međutim, Vrhovni sud nije prihvatio taj argument i sada je potvrđena njegova kazna zatvora od 21 godinu za dva pokušaja ubistva u toj zemlji – navodili su lokalni mediji.

Pročitajte još:

Podsetimo, on je poreklom iz Subotice, gde mu i danas živi porodica, a pravo ime mu je Norbert Feher. Govori tečno nekoliko jezika, a Srbija, prema pisanju medija, traga za njim zbog krivičnog dela silovanja. Italijanski mediji su čak pisali, da postoji sumnja da je povezan sa nestankom mladog repera Domenika d‘Amata (27), jer je nestao u oblasti u kojoj se Feher skrivao i počinio zločine.

Nakon počinjenih krvavih zločina u Italiji, dok je trajala hajka za njim, on je već pobegao u Španiju. Čak dok se skrivao po vrletima objavljivao je i “selfije” dok zamaskiran u uniformi provodi vreme poput gerilca. Tada je uspeo da počini još dva krivična dela. Priznao je da je u seoskoj kući u blizini Albalate del Arzobispo, ranio Manuela M. i Manuela A. u decembru 2017., samo nekoliko nedelja nakon dolaska u Španiju, za šta mu je presuđeno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike